Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

A Fertő-parti fejlesztésekről egyeztetettek

A beruházás lebonyolításáért felelős Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület képviselőivel egyeztetett.
A megbeszélésen a fejlesztéssel kapcsolatos világörökségi kérdések megtárgyalása állt a középpontban.

Fontos a világörökség védelme
Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke hangsúlyozta: a fejlesztés több évtizedes lemaradást, azon keresztül rengeteg hiányosságot számol fel. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a tervek, azok szigorú elbírálása után, a térség világörökségi értékeinek védelmében valósuljanak meg. A beruházást lebonyolító cég is kiemelten kezeli a világörökség-védelmi szempontokat.
Látványterv.
Látványterv.
A Fertő-part-fejlesztés első ütemének terveit az Országos Tervtanács bírálta el és hagyta jóvá. A fejlesztés második ütemének tervei ugyanezen egyeztetési és bírálati rendszeren keresztül váltak véglegessé. A világörökségi értékek maximális megőrzése érdekében a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. világörökségi hatástanulmányt készíttetett, amelyet a szakterületért felelős államtitkárság, illetve a területileg illetékes örökségvédelmi hatóság is jóváhagyott.
 
Kiemelt turisztikai célpont
Fontos, hogy a fejlesztések mellett azok a kultúrtáji és természetvédelmi értékek is megmaradjanak, amelyek csak itt találhatók és amelyek egyedisége teszi a Fertő-tájat a világörökség részévé. A rendkívüli fejlesztési lehetőség annak köszönhető, hogy a kormány kiemelt turisztikai desztinációvá nyilvánította a Sopron–Fertő térséget, amelyben az ország legnagyobb turisztikai beruházása valósulhat meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágnessel pecáznak - Magyarországon is terjedőben a horgászat új formája

Mágnessel pecáznak - Magyarországon is terjedőben a horgászat új formája
Valószínűleg bűncselekményből származik az a széf, amit egy soproni mágneshorgász talált a Tómalom vizében. Tovább olvasom