Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 29°C Még több cikk.

Róluk írtuk

Keresés a cikkben szereplő gyorslinkek szerint:


14 találat Czigány Tamás névre

2014.02.05. 14:29

Elhunyt Czigány Tamás filmrendező

A Balázs Béla-díjas, érdemes művész életének 96. évében hunyt el.

2009.01.19. 18:26

A Fekete Dobozt is jelölték

Győr - A győri egyetem építész Műteremháza is bekerült a hét hazai épület közé, amelyeket jelöltek az Európai Unió kortárs építészeti Mies van der Rohe-díjára. A jelölést, amely önmagában is szakmai elismerés, többek között a kontrasztok játéka hozta alkotóinak.

2007.11.20. 15:54

Fiatalok a Moson rehabilitációjáért

Mosonmagyaróvár - „Szerintünk... avagy egyetemisták javaslatai Moson megújításához” címmel harmincnyolc építészmérnök hallgató gondolkodott el Moson rehabilitációjáról. Kulturális centrumot, vásár- és bevásárlóközpontot vagy lakóépületet képzeltek el.

2007.10.17.

Jövőre kezdődhet a belváros felújítása?

Győr - Hatvannégy résztvevő, ötvenkét érdeklődő, közülük egytucatnyi sajtómunkás – ez a tegnapi győri városbeszélgetés rövid személyi mérlege.

2007.09.11.

Színjátszók a Bartókban

Győr - Első alkalommal csatlakozik a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ a kulturális örökség napjaihoz. Amatőr színjátszók bemutatkozó előadásaira várják vasárnap az érdeklődőket.

2007.08.22.

Tervtanács: kiemelkedő a felújítási terv

Győr - „Jeles eredménnyel" ment át a műemlékes szakemberek vizsgáján a győri Széchenyi tér felújítási terve. A közműszolgáltatókat arra kéri a város: a beruházással együtt újítsák fel vezetékeiket, ha szükséges.

2007.08.14.

Kész az új Széchenyi tér terve

Győr - Az Országos Műemléki Tervtanács kedden tárgyalja a győri barokk-klasszicista főtér, a Széchenyi tér felújításának koncepcióját, amelyet a Czita Építésziroda Kft. készített. A részletekről Czigány Tamás építész, a kft. vezetője, valamint Németh Zoltán alpolgármester és Somogyi Tivadar, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Kisalföldnek hétfőn.

2007.03.30.

Új templom épül a Julianeumnál

Új templom építését tervezik Sopronban, a Szent Margit Plébánia (Julianeum) közelében. A 250 millió forintba kerülő beruházás engedélyeztetése folyamatban van.

2007.03.30.

Új templom épül a Julianeumnál

– A Lövérek új templomának engedélyeztetési tervei elkészültek, s azokat a Városi Tervtanács kitűnőnek minősítette – tájékoztatott Gábor Jenő, a győri egyházmegyei hivatal főépítésze, aki elmondta: több éve vetődött fel a gondolat, hogy a soproni Szent Margit Plébánia (Julianeum) közelében új templomot hozzanak létre. A megerősödő hitélet következtében ugyanis a Julianeum „kinőtte" magát.

2006.04.25.

Új szentély, megújuló fűtési rendszer

Ellentmondásos híreket hallottunk a Szent Imre-templom belső felújításáról. Folyamatosan a pénzhiányról beszélnek, ugyanakkor az új szentély kialakítása nagyon sok pénzbe kerül. Miért nem jó a régi?