Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Új bolt és közösségi hely

A februárban megfogalmazott panaszt mára az öröm váltotta fel : a csornai önkormányzat egy új boltot alakíttatott ki a helyiek számára.
Jól kezdődött a hét a közigazgatásilag Csornához tartozó Földsziget lakóinak, mivel átadták azt az új élelmiszerboltot, amelyet egy önkormányzati tulajdonú épületben alakítottak ki. A magánkézben lévő egykori kastélyépületből ugyanis ki kellett költöznie a korábban ott működő üzletnek.

A történet még az év elején kezdődött, amikor a földszigetiek tudomást szereztek róla, hogy a kocsma után a bolt is megszűnik a településrészen, így amellett, hogy nem tudnak vásárolni, még közösségi hely nélkül is maradnak az ott lakók (Kisalföld, 2006. február 17.). Ezért dr. Turi György önkormányzati képviselőhöz fordultak, aki elsőként a kastély tulajdonosával vette fel a kapcsolatot, kérve, hogy adjon haladékot, egyelőre ne zárja be a boltot. P méltányolta a kérést és megígérte, hogy augusztus elsejéig minden maradhat a régiben. Azután a csornai képviselő-testület asztalára került a bolt ügye. A városatyák, átérezve a gondot, biztosították a szükséges anyagiakat, így mostanra elkészült az új üzlet, melynek üzemeltetője a Rábaköz MM Zrt.
Tegnap reggel Papp József polgármester adta át az új boltot a földszigetieknek az önkormányzat, valamint az üzemeltető cég vezetőinek jelenlétében.

– Idén januárban jelezték a földszigetiek, hogy február végén bezárják a boltot – emlékezett dr. Turi György az avatás után. – A témát az önkormányzati ülésen is felvetettem s a képviselő-testület először egy-, utána további három és fél millió forintot biztosított a bolt kialakítására.

„ Mindannyiunk örömére határidőre elkészült a létesítmény, amely amellett, hogy bevásárlóhely, közösségi ház is egyben."

– Mostanra sikerült megfelelően átalakítani az önkormányzati épületet – nyilatkozta Papp József polgármester. – Köszönet a Rábaköz MM Zrt.-nek az üzemeltetésért, amely nem kecsegtet nagy haszonnal, ugyanakkor a földszigetiek számára fontos, hogy tudjanak vásárolni.

„ Nagyon örülök, hogy megnyílt a bolt" – mondta Barabás Istvánné. „Jó, hogy továbbra is itt, helyben vásárolhatunk" – vélekedett özvegy Farkas Józsefné. „Remek, hogy Fölszigeten ilyen szép boltot nyitottak" – lelkendezett Vékony Péter harmadikos diák. „Örömmel vesszük, hogy új boltot kaptunk" – így Kormos Antalné. „Annak idején az önkormányzat eladta a kastélyt, ezért kellett új boltot kialakítani. Köszönjük Turi doktornak, hogy közbenjárt az érdekünkben" – összegezte mondandóját Tóth Imre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarkeresztúr nem számol hiánnyal

Magyarkeresztúron szinte megállíthatatlannak tűnik a lélekszám csökkenése, már négyszázhetvenen sincsenek a falubeliek. A nem oly távoli múltban még félezernél is többen vallották lakóhelyüknek a rábaközi községet. Németh Erzsébet polgármester e szomorú tény kapcsán említi, hogy az utóbbi hat hét alatt öten haltak meg a településen, ugyanakkor ebben az évben mindössze két újszülöttre számítanak. Tovább olvasom