Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Napelemekre pályáznak Kapuváron

Kapuvár önkormányzata hétfői ülésén döntött többek között napelemes pályázatról, öntésmajori telek értékesítéséről és a Király-tó Óvoda dolgozói létszámának bővítéséről.
Kapuvár elöljárósága hétfői ülésén módosította idei költségvetését. A távhőszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletükben pedig meghatározták a csatlakozási díjat és további fejlesztésre kijelölt területeket. Elfogadták Agyagosszergény csatlakozási szándékát a bölcsődei feladatellátáshoz is.

A plénum elbírálta két kapuvári civil szervezet támogatási kérelmét. A kézilabda- és szabadidősport-egyesület a megyei bajnokság költségeire 200 ezer, a Kapuvári Kézilabda és Szabadidősport Egyesület karateszakosztálya őszi versenyeken való részvételére 100 ezer forintot hagyott jóvá.

A testület döntött a napelemek kihelyezését célzó pályázat benyújtásáról, melyet a Király-tó Óvoda és Bölcsőde lakótelepi és gartai épületére, a Kapuvári Térségi Általános Iskola Ifjúság utcai részlegére és a Berg Gusztáv Szakiskolára helyeznének el. A beruházásnak köszönhetően az épületek villamosenergia-fogyasztásának várhatóan  hatvan százalékát állítanák elő napenergiából.

Az önkormányzat öntésmajori építési telkére van egy jelentkező. A testület a parcellát 400 forintos négyzetméteráron adná el.

A megyei szintű foglalkoztatási együttműködésben való részvételre egyhangú igennel szavaztak a képviselők. Napirenden volt a Király-tó Óvoda és Bölcsőde dolgozói létszámának bővítése. Jogszabályi változás miatt január 1-jétől az intézményegységnek önálló vezetővel kell működnie. Így a jelenlegi vezető feladatainak ellátására bölcsődei állást hirdet majd a város.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paprikás királyok

Paprikás királyok
Tovább olvasom