Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Mégis újraindul a kapuvári polgármester

Biró Péter, Kapuvár polgármestere úgy véli, a helyi politika érdekcsoportok áldozatául esett.
A polgármester hangsúlyozta: függetlenként újraindulva van esélye a győzelemre.

– Hivatalosan máig nem jelentettem ki azt, hogy polgármesterjelöltként nem indulok az októberi önkormányzati választásokon – mondta Biró Péter kapuvári polgármester. Hangsúlyozta: amennyiben lenne olyan fiatal és agilis jelölt, aki a város fejlődését a továbbiakban is biztosítani tudná és a keresztény, polgári politizálást vinné tovább, nyugodt szívvel adná át a stafétabotot.

– Ezzel szemben az utóbbi években azt tapasztaltam, hogy bizonyos érdekcsoportok a saját gazdasági és politikai célkitűzéseiknek rendelik alá a város érdekeit – jelentette ki a polgármester. Hozzátette: döntéséhez a végső lökést az adta meg, hogy több helyi politikus részéről is elhangzott és a városban is elterjedt visszavonulási szándéka.
Köztudomású, hogy a kapuvári jobboldali pártok más jelöltben gondolkodnak. Biró Péter szerint indulásával nem osztja meg a jobboldal szavazóit, hiszen eddigi támogatói vélhetően a továbbiakban sem fordulnak el tőle. Külön kiemelte, hogy a következő négy évben – úgy, mint eddig is – függetlenítené magát a pártpolitikától, jobban előtérbe kerülnének a város érdekei. Ehhez véleménye szerint kell a másik oldal és a civil szféra támogatása is.

– A szívem egy kicsit a jobb oldalon dobog, de az elmúlt tizenkét évben is igyekeztem az arany középutat megtalálni a döntéseim és a testülethez való viszonyom során – mondta Biró Péter. Kijelentette: a város első embere először Kapuvár érdekeit mindvégig szem előtt tartó polgármester és csak másodsorban politikus. Hozzátette: ha a megosztott jobboldali szavazatok révén a baloldal adná a polgármestert, az nemcsak saját felelőssége lenne, hanem azoké is, akik ezt a helyzetet előidézték és erre a lépésre kényszerítették.

– Ha bizonyos csoportok nem akartak volna játszani velem, akkor nem került volna a jobboldal ilyen helyzetbe – mondta a polgármester.
Úgy véli, október elején legalább annyi esélye van a győzelemre, mint a többi jelöltnek, de hangsúlyozta, reménykedik egy új testület felállásában. Olyanok bekerülését támogatná, akik a pártérdekeken felül tudnak emelkedni és a várost tekintik első helyen képviselői munkájuk során. – A testületben ne legyenek bérelt helyek, nem is támogatom a listás jelöltek bejutását, minden helyi képviselő mérettesse meg magát a választói előtt – mondta Biró Péter.

– Meg kell erősíteni a kapuvári középosztályt, hiszen ezen réteg segítségével juthatunk ki a jelenlegi mélypontról. Az erős polgárság magával húzza a többieket is – adott némi támpontot választási programjához Kapuvár első embere.

– Ha egy szóval kellene kifejeznem a fejlesztés irányvonalát, akkor a gyógyturizmust nevezném kitörési pontnak Kapuvár számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól új igazgató a könyvtárban

Július elseje óta Kovács Tamás a csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár igazgatója. Megbízatása öt évre szól. Kovács Tamás 1987 óta, közel húsz éve dolgozik könyvtárosként. Pályáját Szanyban kezdte, 1991-től pedig a csornai városi könyvtár olvasószolgálatosa. – Miért pályázott az igazgatói posztra? – kérdeztük elsőként. Az interjú további része itt olvasható. Tovább olvasom