Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Kész a költségvetés Csornán

A tervezett bevételek fedezik a kiadásokat Csorna idei költségvetési rendeletében. Számos fejlesztés is szóba került.
 
Hárommilliárd-ötszáznegyvenmillió forintos főösszeggel készült el Csorna idei költségvetése. A város képviselő-testülete tegnapi ülésén fogadta el a büdzsét. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester elmondta: a 2019-es bevételekből a kiadásokat nagy biztonsággal tudják fedezni. „Sok fejlesztést építettünk be a költségvetésbe a kötelező feladatokon túl. Útfelújításra mintegy százmillió forintot, járdákra ötvenmillió forintot" – mondta a polgármester. Kiemelte az Őrangyal-temető ravatalozójának felújítását, s a kis-csornai óvoda felújítását.
A kis-csornai óvoda felújítása is a tervek között szerepel.
A kis-csornai óvoda felújítása is a tervek között szerepel.
Az elfogadott költségvetési rendelet beruházásokra 808,5 millió, míg felújításokra 447,3 millió forintnyi forrást tartalmaz. Jelentős tételként szerepel a városháza déli oldalán a légkondicionáló kiépítése 19 millió, a térfigyelő rendszer bővítése 7,3 millió forintért. Telekvásárlásra 20 millió forintot különítettek el. A legnagyobb beruházás a keleti iparterület fejlesztése 309 millió forinttal, a volt Baukom-telep rehabilitációja és fejlesztése 365 millióval, illetve a Vilmos parki fejlesztés 40,2 millió forinttal.

A helyi védettség alá eső épületek felújítására 5 milliót különítettek el, önkormányzati ingatlanok felújítására 17,8 milliót. Óvodaépület energetikai fejlesztésére 29,2 millió, sportpálya-felújításra 7,1 millió, a városháza előtti tér rendbetételére 89 millió forint áll rendelkezésre. Egy Soproni úti bérlakás felújítására 8,9 millió forintot szánnak, az Erzsébet királyné utcában kazáncserét és kéménybélelést terveznek közel 1 millió forintért, a Botond utcai bérlakásoknál 9,2 millió forintot tettek félre belső utakra, csapadékvíz-elvezetésre, kazáncserére, bélelésre.
A civil szervezetek támogatási alapjába 10,7 millió forint került, a sportegyesület 25 millió forintos támogatásra pályázhat. Az első lakáshoz jutók számára 5 millió forintot irányoztak elő. Köztemetésre 500 ezer forintot tettek félre, a téli rezsicsökkentés költségeire 8,2 milliót szánnak. Mindezt el is fogadták, hozzászólás nélkül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A babóti család büszkén vállalja Down-szindrómás lányát, Noémit

Már nagyon sokat javult az elfogadás mértéke. Tovább olvasom