Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Ilyen volt Beled legnagyobb városi rendezvénye, a 16. Pünkösdi Fesztivál - fotók

A programsorozat nemcsak a helyi és környékbeli településen élőket mozgatta meg, külön küldöttség érkezett két testvértelepülésükről is.
Minden eddiginél színvonalasabb, és változatosabb programokkal készültek Beled legnagyobb városi rendezvényére, a 16. Pünkösdi Fesztiválra. A háromnapos programsorozat nem csak a helyi és környékbeli településen élőket mozgatta meg, külön küldöttség érkezett két testvértelepülésükről, a szlovákiai Ímelyről, és az erdélyi Ákosfalváról. Ez alkalommal ünnepelték várossá válásuk 10. évfordulóját is, s a rendezvényt összekötötték a nemrégiben megvalósult fejlesztéseik, mint a kerékpárút, 2,6 kilométernyi térköves járda, termelői piac, városháza, konyha-étkező együttesének átadójával.
Ilyen volt Beled legnagyobb városi rendezvénye, a 16. Pünkösdi Fesztivál. Fotók: Kustor Réka

- Igyekeztünk a megnyitót ünnepélyesebbé tenni, lévén, hogy a várossá válás 10 éves jubileumát is ünnepeltünk. Ez alkalomból elismerésünket fejeztük ki a virilistáknak, a Beled öt legnagyobb adófizető vállalkozásának, tizenkét aktívan működő civil szervezetnek, és a helyi fejlesztések zömében közreműködő két vállalkozónak. - tudtuk meg Major Jenő polgármestertől. A Művelődési ház helyiek a kiállításainak, a Barthodeiszky-kastély udvarán felállított sátor többek között a beledi gyerekek zenés, táncos produkcióinak, volt a színtere. Szombaton a műsorok mellett az egészséges táplálkozás és mozgás népszerűsítéséé volt a főszerep, de a fesztivál színpadára állt Zséda, Wolf Kati, Oszvald Marika, és sokakat megmozgató koncertet adott az Ocho Macho.
Ilyen volt Beled legnagyobb városi rendezvénye, a 16. Pünkösdi Fesztivál

- Reméljük legalább olyan jól érezték magukat a belediek, mint amilyen lelkesen összeállítottuk a programot a képviselő-testület tagjaival - mondta végül bizakodva Major Jenő polgármester.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vörös terror kapuvári áldozataira emlékeztek - fotók

A vörös terror kapuvári áldozataira emlékeztek - fotók
A Szent Anna templomban tartott szentmisén, majd a templom melletti parkban felállított emlékműnél… Tovább olvasom