Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Hatvanmilliós örömök Veszkényben

Két nagyberuházáson van túl a veszkényi önkormányzat. Az egyik a Széchenyi utcába bevezető szakasz aszfaltozása és járda építése, a másik a tornacsarnok energetikai felújítása. A két munka összköltsége meghaladja a 60 millió forintot.
A mart aszfaltos út helyett kiépített aszfaltos burkolaton és mellette járdán juthatnak az újonnan nyitott Széchenyi utcába a veszkényiek. A 7,3 milliós támogatáshoz további 18,5 milliót tett hozzá a falu.

„Az útépítésre szánt összeg felét kaptuk meg támogatásként, a járdát pedig önerőből építettük" – beszélt a 200 méteres szakaszról Németh Árpád polgármester. Hozzátette: „A Széchenyi utcában három ütemben telkeket alakítottunk ki. Az első két lépésben kijelölt 27 parcella már gazdára talált, a legutóbb kimért tizenkilencből pedig ötöt megvásároltak. Amennyiben a költségvetésünk lehetővé teszi, elvégezzük a már beépített telkek előtti, 280 méter hosszú út aszfaltozását is." 
 
Völcsei-Mátics Viktóriával és kislányával, Izabellel séta közben találkoztunk. Ők már használják az újonnan elkészült, Széchenyi utcába vezető járdát.
Völcsei-Mátics Viktóriával és kislányával, Izabellel séta közben találkoztunk. Ők már használják az újonnan elkészült, Széchenyi utcába vezető járdát.

A veszkényi önkormányzat egy korábbi pályázat révén napelemekkel látta el a tornacsarnokot, az óvodát és a községházát is. Ennek köszönhetően évente közel 800 ezer forintot spórolnak a villanyszámlán, írtuk korábban (Kisalföld, 2017. november 25.). A beruházás a sportlétesítmény energetikai korszerűsítésével folytatódott, melyre 34,5 millió forintot nyertek. A támogatásból új külső és tetőszigetelést kapott az épület, valamint a nyí-
lászárócserét és az akadálymentesítést végezték el. 

– Időszerű volt a felújítás és jelentős is a falu életében. Ekkora összeget csak hosszú évek alatt tudtunk volna kigazdálkodni. A tornacsarnok nemcsak a rendszeres sportok, de a falu közösségi ünnepei, megmozdulások színtere is – mondta Németh Árpád, hozzátéve, a sportlétesítmény előtti terület hasznosítására is megvannak a terveik. Szabadtéri sporteszközök kerülnek ide. 
Átadják a csarnokot

Idősek napi ünnepség keretében adják át a felújított tornacsarnokot pénteken délután 3 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oda a háromnapos búcsúknak Markotabödögén

Régen legények járták a verbunkot búcsúkor a markotabödögei templom előtt, majd mulattak három napon… Tovább olvasom