Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Egyetlen alkalmas igazgatót sem találtak

Csorna - Nem tárgyaltak a kórház jövőjéről és nem választottak intézményvezetőket a csornai képviselők hétfői ülésükön. A közmeghallgatáson a helyiek mondhatták el véleményüket.

Az előzetesen kiadott napirenddel ellentétben nem tárgyalták a csornai képviselők a Margit Kórház konszolidációs programjának cselekvési tervét. Turi György polgármester elmondta: a megyei kórházakkal egyeztetnek az együttműködési lehetőségekről. Június elején éppen Csornán lesz tárgyalásuk, az ottani döntések ismeretében lehet majd a kórház jövőjéről beszélni.

Az önkormányzat a közelmúltban három intézménye élére is kiírta a vezetői pályázatot. A Margit Kórház igazgató főorvosi állására ketten pályáztak, de a testület úgy döntött, egyikük sem felel meg az elvárásoknak.

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói helyére hárman nyújtottak be pályázatot. Egyikük ezt később visszavonta, a másik két jelölt meghallgatása után a szakértő bizottság úgy határozott, a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja. A Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetői tisztségére ketten jelentkeztek. Mivel egyikük sem felel meg a feltételeknek, ezt a pályázatot is eredménytelennek nyilvánította a testület. Mindhárom intézmény esetében új pályázatot írnak ki.
A képviselők ülésükön megismerhették a Florasca kft. tavalyi tevékenységéről szóló beszámolót, az alapfokú néptánciskola munkáját és megállapították a nevelési, oktatási intézményekben fizetendő térítési díjakat. A rábapordányi önkormányzat kérésére ajánlatot tettek intézményfenntartó társulás létrehozására. Meghosszabbították a város működésihitel-szerződéseit és módosították a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát.

A képviselő-testületi ülés után közmeghallgatáson mondhatták el véleményüket a csornaiak. A korábbi évekhez képest mindenképpen szép számmal jelentek meg az érdeklődők, akiknek Turi György polgármester közel egyórás tájékoztatót adott a város ügyeiről.

Tubán József az Erzsébet királyné utcai játszótér rossz állapotára hívta fel a figyelmet. Az evangélikus lelkész a rendőrséget pedig arra kérte, hogy az esti, éjjeli órákban gyalogos járőrök vigyázzák a helyiek nyugalmát. Kovács Béla István a szocialista és szabad demokrata képviselőktől arra kért garanciát, hogy a kórház megmarad és nem adják el. A válaszolók – Horváth János Zoltánné, Papp Imre, Abdai Imre – úgy reagáltak, hogy helyben mindent megtesznek a számukra is fontos intézményért és nincs eladási szándékuk. Keserű Veronika arra kérte az önkormányzat munkatársait, hogy lépjenek fel például a „lomis égetések" ellen. Gulyás Imre – Csorna egykori alpolgármestere – tereprendezést sürgetett a Tátra utca környékén.

Korábban nem volt jellemző, hogy a csornaiak elmondják véleményüket a közmeghallgatáson. Fotó: Cs. K. A.
Korábban nem volt jellemző, hogy a csornaiak elmondják véleményüket a közmeghallgatáson. Fotó: Cs. K. A.

Varga Árpád az önkormányzati kötvény negatív hatásait ecsetelte. Véleménye szerint ez nemcsak forrás, teher is, melyet az unokáink is érezni fognak. A kórházról úgy vélekedett, hogy a környékbeli önkormányzatokat is rá kell venni arra, hogy támogassák az intézményt. A hozzászóló számon kérte a város vezetőin a termelő beruházásokat is. Azt kérdezte, mi a biztosíték, hogy a város vissza tudja fizetni a kötvény terheit.

Turi György válaszában többek között elmondta: biztosítékot jelentenek az önkormányzat mindenkori bevételei, illetve az, hogy „ez a kormány, ami erre kényszerített bennünket, meg fog bukni. Addig kihúzzuk valahogyan és bízunk benne, hogy ilyen gyalázatos kormánya az országnak többet nem lesz" – fogalmazott a polgármester.
Csupor Jánosné óvónő az óvodai csoportlétszámok alakításával nem értett egyet. „Ésszerű takarékosság-e az, hogy nincs megfelelő mennyiségű tisztító- és fertőtlenítőszer, és egymás után, háromhetenként ismétlődnek a fertőző betegségek, a hasmenések, a járványok" – tette fel a kérdést. Turi György úgy reagált, hogy járványok nem voltak, hiszen akkor az ÁNTSZ már bezáratta volna az intézményt.

Olvasóink írták

 • 9. Putyilov 2008. május 28. 21:31
  „A kórház ügyét nem is tárgyalják.
  Ezek után nem kell csekkeket postázni!!!
  A képviselőtestület és a maszekoló orvosok mondjanak le 1 éves tiszteletdíjukról ill. bevételükről,aztán hamarabb rendbe lehet hozni a kórházat.
  Mutassanak már végre jó példát a népnek!!!”
 • 8. Lacikó 2008. május 28. 18:39
  „Sajnálom,hogy nem lehettem ott,de a népjólétibe bebetonozott sárga lobonc helyett az utolsó útszéli is többet ért a gyerekneveléshez,erre van egy született bizonyítéka is.Ez a polgár mester azért gyenge mert betartja a törvényt.A multkori az a papp féle meg csak betartott.Az összes maradékot ki kellene hajintani.De nem úgy mint a vargánét,hogy még az járt jól.”
 • 7. nincsjövőképem 2008. május 28. 14:46
  „A csornai önkormányzat intézkedései felháborítóak. A volt pártállam tanácsai nem csinálták ilyen arcátlanul és dilettánsan a dolgokat. Pedig utáltuk őket, nagyon.”
 • 6. szufiszisz 2008. május 28. 14:13
  „" ez a kormány,ami erre kényszerített bennünket.Addig kihúzzuk valahogyan és bízunk benne ilyen gyalázatos kormánya az országnak nem lesz" - fogalmazta a helyi önkormányzat programját a polgármester.
  Írom én.
  Valóban gyalázat három pályázatot anullálni,a kórházat nem tárgyalni és ráadásul a a gyalázatot és a helyi önkormányzatot is az Isten adta nép választotta!
  Hívjuk meg Kéri László tanítványait egy borozgató gyalázatra.
  Megvilágosodunk.
  Képzavar vagy tárgyilagos tényfeltáró írás ?”
 • 5. Putyilov 2008. május 28. 12:10
  „Nem az újság a vicclap,hanem az Önkormányzat a vicc.”
 • 4. sziszifusz 2008. május 28. 11:40
  „Kedves Kisalföld!
  Köszönöm.
  Tisztelettel
  sziszifusz”
 • 3. Cs. K. A. 2008. május 28. 09:48
  „Kedves Sziszifusz!

  Az újságíró azt írja le egy testületi ülésről, illetve egy közmeghallgatásról szóló tudósításban, ami ott történik, illetve elhangzik. Az Ön által viccesnek ítélt szövegrészletek pontos idézetek. A kérdésre adott válaszokat nem mi találtuk ki, hanem a választ adó képviselők. A pályázati eredményesség szintén nem a Kisalföld találmánya.
  Tisztelettel: Cs. Kovács Attila”
 • 2. sziszifusz 2008. május 28. 09:17
  „Valaki mosolyogtató- Abdai,Papp,Horváthné - nyilatkoznak,hogy nincs eladási szándékuk!!
  Önkormányzati tulajdon!
  A maszop és a szadesz törpe minoritas Csornán.
  Miről beszélnek illetve miről ír az újságíró?!
  A pályázati "eredményesség" alapján /is/ ez az "újság" vicclap?”
 • 1. Putyilov 2008. május 28. 07:08
  „De miért nem teszik közzé a költségvetésüket,miért kell ilyen "fórumot" rendezni,ahol úgyis azt mond mindenki,amit akar?
  Miért nem felltek meg a pályázók az igazgatósághoz?? Szakmai okokból,vagy mert nem ehhez,meg nem ahhoz a párthoz tartoznak?
  Ha szakmai okokból,akkor hol az indoklás és egyáltalán ki bírálta el ? Ha akkora szakmai fej,akkor miért nem ő az igazgató?
  Mi a biztosíték arra,hogy a következő kormány többet fog adni a városnak??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy esetben már életet is mentett a jelzőrendszer

Kapuvár - A kistérségben bővítette szolgáltatási körét a Máltai Szeretetszolgálat keretein belül… Tovább olvasom