Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Megszerettetjük a komolyzenét!

Igazi különlegességet kínálunk kedvezménnyel Hűségprogramunkban: olyan hangversenybérletet, amely kifejezetten a komolyzenével még csak ismerkedő, fiatalabb közönséget célozza meg.

Fiatalok a fiataloknak - így lehetne találóan jellemezni azt a koncertet, amelyen a győri filharmonikusok a Széchenyi István Egyetem zenekaraival lépnek fel; az amerikai est a fúvószenétől a klasszikus szimfonikus zenéig igazi slágereket vonultat fel. Olyan népszerű dallamok csendülnek fel, mint a West Side Story vagy a Star Wars zenéje - nem is hinnénk, hogy a jól ismert, fülbemászó dallamok mennyire más hatást keltenek élő, zenekari előadásban! Részletekért kattintson!

Nem titok, hogy a megszokottnál merészebb Varga Tibor bérlet kínálatát azzal a céllal állította össze a Győri Filharmonikus Zenekar, hogy azokat is becsalogassa a koncertekre, akik eddig nem voltak visszatérő vendégei a hangversenytermeknek. A zenekar közönségéhez képest fiatalabb, 30-40 éves korosztálynak szánt repertoár jó "előszoba" lehet a komolyzenével most ismerkedőknek - esetleg még csak kacérkodóknak -, s meglepő ötletekben, különleges párosításokban sincs hiány.Hallható lesz például a filharmonikusok közös produkciója a hazai jazz-világ vezető egyéniségeivel, köztük Babos Gyulával és Szakcsi Lakatos Bélával, izgalmas keveredését ígérve a műfajoknak. Nem kevésbé formabontó produkció a zenekar és a Vaskakas Bábszínház közös munkája:

egy-egy zenemű dallamaira asszociálva a bábszínészek rövid etűdöket adnak elő "A Nő" témája körül.Fiatalok a fiataloknak - így lehetne találóan jellemezni azt a koncertet, amelyen a győri filharmonikusok a Széchenyi István Egyetem zenekaraival lépnek fel; az amerikai est a fúvószenétől a klasszikus szimfonikus zenéig igazi slágereket vonultat fel. Olyan népszerű dallamok csendülnek fel, mint a West Side Story vagy a Star Wars zenéje - nem is hinnénk, hogy a jól ismert, fülbemászó dallamok mennyire más hatást keltenek élő, zenekari előadásban!Ahogy a Győri Filhamonikus Zenekar többi bérletéből, a Varga Tibor bérlet kínálta koncertsorozatból sem hiányozhat a húzónév: itt lép fel a szezon egyik sztárja Miklósa Erika.  Egyébként már a bérlet nyitóhangversenye is tartalmas estét ígér: a japán Musashino Zeneakadémia Zenekara érkezik a Richter Terembe, több mint kilencven zenésszel, Liszt, Kodály és Csajkovszkij dallamaival.

A Varga Tibor bérletet - akárcsak a 2009/2010-es évad másik három győri bérletét - Kisalföld Hűségkártyával 10 százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg olvasóink. A bérletek előadásai és a koncertek részletes műsora megtekinthető az interneten, a www.gyfz.hu címen.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisorsoltuk a nyermény-jegyeket a Vörös Pimpernel-re!

Tovább olvasom