Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A hagyományos családi vállalkozásnál a legnagyobb érték az ember

Véradóbarát munkahely a jánossomorjai binderÖtödször nyújthatták véradásra a karjukat a binder cable assemblies jánossomorjai üzemének munkatársai, amit a cég munkaidő-kedvezménnyel és elismerő oklevéllel jutalmazott.

A binder cable assemblies Bt. egy nemzetközi csoport tagjaként alakult Magyarországon. A műanyagipari céget 1995 őszén a német Binder család alapította, jánossomorjai telephellyel. A hagyományos családi vállalkozásnál a legnagyobb érték az ember. Ezen hitvallás szellemében június 7-én ötödször hirdettek véradást a jánossomorjai üzemben.
 
– A cégünknél fontos a társadalmi felelősségvállalás, amelyért számos lépést tettünk, teszünk – kezdi a beszélgetésünket Vida János cégvezető.
 

A vállalkozás jó kapcsolatot ápol a Magyar Vöröskereszttel, ugyanakkor a munkatársaik körében többen is sokszoros véradók. Fontos számukra az egészség, a közösségépítő programok szervezése - ennek része a véradás is. A vállalkozás pályázott a Véradóbarát Munkahely megtisztelő címre. Személyes köszönetnyilvánítást kaptak a Magyar Vöröskereszt elnökétől, hogy termelő cégként meg tudták szervezni a véradást. Beszédes szám, hogy a jánossomorjai üzem négyszáz dolgozója közül ezúttal mintegy hetvenen ajánlották fel a segítségüket.
 
– Azon kollégáink, akik a karjukat nyújtották e nemes cél érdekében, munkaidő-kedvezményt és elismerő oklevelet kaptak. A résztvevők számára a víz, virsli, gyümölcs, édesség mellett kis ajándékkal is kedveskedett a cégünk és a Magyar Vöröskereszt – hangsúlyozta érdeklődésünkre a cégvezető.
 

A vállalkozásnál odafigyelnek a dolgozók egészségére is: hetente három alkalommal például üzemi tornán vehetnek részt. Számos közösségépítő programmal is kedveskednek a munkavállalóiknak, akár azok családtagjainak. A családi napok mellett évente több kirándulás is lehetőséget nyújt a közös kikapcsolódásra, ismerkedésre.
 
Ugyanakkor a cég filozófiájától nem áll távol a jótékonykodás sem. Hagyomány, hogy amennyit a dolgozók gyűjtenek egy-egy jó cél érdekében - amelyhez szintén a munkavállalók adnak ötletet -, ugyanannyit tesz hozzá a vállalkozás is. Legutóbb a jánossomorjai majálison összegyűlt forintokból egyrészt a helyi polgárőrséget, másrészt az egyik dolgozójuk beteg gyermekét támogatták. A TeSzedd! akció keretében is szép számban járulnak hozzá a binderesek a környezetük tisztává tételéhez.
 
 
A binder cégcsoport világszerte 8 leány- és 5 testvérvállalatot foglal magába, a jánossomorjai üzeme 400 főt foglalkoztat. A binder-ca tevékenységét napjainkban főként a hengeres csatlakozók illetve az elektronikai és szabályozástechnikai kábelek gyártása jelenti.
 
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Netcar autósiskola

Tovább olvasom