Kisalföld logö

2019. 06. 24. hétfő - Iván 18°C | 28°C Még több cikk.

Virágzó városban indult a tanév

Ezúttal is nagy érdeklődés kísérte a Kisalföld által az önkormányzat, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara szervezte nyugdíjasegyetem hatodik évfolyamának nyitó előadását.
Az új tanévet dr. Szalka Éva, a kar új dékánja nyitotta meg és mutatkozott be egyben a hallgatóságnak. A dékán beszélt az egyetem és a város között egyre mélyülő kapcsolatról. Mint mondta: a Széchenyi István Egyetem nyitott intézmény, vezetőként ezt a nyitottságot akarja megvalósítani a karon is. Sőt, szeretnék kitárni kapujukat a városlakók előtt is. A dékán stratégiai célnak nevezte a hallgatói létszám növelését és a képzés piaci igényeket követő átalakítását. Szeretnének továbbá szerves részévé válni a Széchenyi-egyetemnek és a városnak, valamint méltó módon megünnepelni az agrárkar kétszáz éves jubileumát.

Árvay István polgármester köszöntőjében az egyetemi kar és az önkormányzat kapcsolatának szorosabbra fűzését emelte ki. Számos kapcsolódási pont van a város és az intézmény között. Ennek a kapcsolatnak része a nyugdíjasegyetem is. 
 Nagy érdeklődés kísérte a nyugdíjasegyetem hatodik szemeszterének nyitó előadását.
Nagy érdeklődés kísérte a nyugdíjasegyetem hatodik szemeszterének nyitó előadását.

Vida István szerkesztőségvezető a Kisalföld közösségi kampányairól beszélt. Mint mondta: „Mi az együttműködésben hiszünk. Ennek alapja az egymásra figyelés. Szándékunkat jól tükrözik közösségi kampányaink, mint például a legutóbbi, a győri stroke-központ létrehozásáért."

A hatodik évfolyam nyitó előadásán Mosonmagyaróvár, virágzó város címmel Árvay István beszélt a „Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenyben elnyert első helyezésről és az oda vezető útról. Ezzel a város kivívta a jogot Magyarország képviseletére az európai megmérettetésben. Elhangzott: az európai verseny díjkiosztó ünnepsége szeptember 23-án lesz Brnóban. Ekkor derül ki, hogy a benevezett települések közül melyek lesznek a legjobbak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó égett Mosonmagyaróváron

A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat. Tovább olvasom