Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Vendégszereplésre készülnek

A rajkai Kis-Duna néptáncegyüttes idén három jelentős fesztiválból álló rendezvénysorozattal próbál fellépési lehetőséget biztosítani a környék, illetve a megye amatőr gyermek és felnőtt néptáncosainak.
(illusztráció)

A rajkai Kis-Duna néptáncegyüttesre idén három nagyobb fellépés vár. Két állomása még hátravan e munkás esztendőnek: az augusztusi nemzetközi fesztiválon a hazaiakon kívül szlovák és osztrák résztvevőkkel, valamint az október első hétvégéjére tervezett Hármashatár néptáncgála, melyet idén megyei szintűvé bővítenek a szervezők.

Amikor az elképzelést megfogalmazták, sejtették, hogy nagyon sokat kell dolgozniuk a megvalósításért, de mindent megtesznek érte, mert a műfaj sokszor profikat is meghazudtoló képviselőinek is szükségük van nagyobb közönségre, s kihívást jelentő, szakemberek segítő szándékú véleménye melletti bemutatkozási lehetőségre.

Nagy Zoltán, a Kis-Duna művészeti vezetője hiszi, hogy a hagyományok ápolása terén kimagasló munkát végző amatőrcsoportok idővel kapnak annyi támogatottságot, hogy akár országos seregszemlén is színpadra állhatnak. Az októberi találkozóra 40 csoportnak küldtek szét meghívót. A rendezvénysorozat anyagi hátterének megteremtéséért számos pályázatot írt az együttes vezetősége, ám a szinte erején felül támogató rajkai önkormányzat mellett csupán egy helyen jártak sikerrel.

A Kis-Duna néptáncegyüttes közelmúltbéli ausztriai és körmendi vendégszereplése után legközelebb Lengyelországba viszi el Rajka hírét. Mrekva Tibor koreográfus és a táncosok kétszer 40 perces programmal tudnak közönség elé állni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindent egy ablaknál

A mosonmagyaróvári 1-es számú postán 18 új számítógép telepítésével korszerű, a szolgáltatások… Tovább olvasom