Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Még Levélen is panaszkodtak a szag miatt

Mosonmagyaróvár - Két napja bűzfelhő terjeng Mosonmagyaróvár felett, a város szinte minden pontján érezni a kellemetlen szagot: sőt, még Levélen is emiatt panaszkodtak. A gyanú szerint állattartó telepről jöhet a bűz.
Olvasói panaszok tucatja érkezett pénteken szerkesztőségünkbe, mondván, két napja kibírhatatlan bűz terjeng Mosonmagyaróváron. „Még szellőztetni sem lehet" – mondták a telefonba, s a városban járva mi is tapasztaltuk az orrfacsaró szagokat. A beérkező jelzések alapján még Levélre is elvitte a szél az „oroszlánszagot".

Egyes vélemények szerint azonban nem a szavannák ragadozója okozza a gondot: Hujber Zoltán, a Szigetközi Természetvédelmi Egyesület elnökségi tagja szerint a Lajta–Hanság Rt.-től érkezik a bűz, úgy tudja, a sertéstelepről hordják – érvényes engedéllyel – a hígtrágyát. Nagy Zsolt, a Lajta–Hanság Rt. vezérigazgatója szerint „sok mindentől lehet szagos a város".

„A technológiánk nem változott: negyven éve foglalkozunk állattartással, s hatósági kifogások nem merültek fel tevékenységünkkel kapcsolatban." Nem titkolta, hogy „képződik" náluk hígtrágya, ám szerinte a város szélén szarvasmarhatelepek is vannak, s szakembernek kellene megvizsgálnia, mi okozza az orrfacsaró szagot. „Bennünket folyamatosan ellenőriznek, s bezárnák a telepet, ha valami hibát találnának" – mondta.

Olvasóink írták

 • 12. kolko 2008. február 27. 16:05
  „A hazánkba látogató külföldi nemcsak látja , hanem érzi is , hogy sz@rban van az ország !”
 • 11. diszno 2008. február 27. 15:14
  „Más városban már megoldották volna rég ezt a problémát, de Mosonmagyaróvár ebben is különc. Fontossabbak itt az utcanévváltoztatások mint a szarszagot megszüntetni. Légszennyezésre hivatkozva vagy közérdekre hivatkozva biztossan lehetne indokot találni az üzem bezáratására. De így legalább mindenki idetalál, s európa legbüdössebb autópályalehajtója nevezetességé növi ki magát lassan. Csak így tovább tisztelt Önkormányzat. Nem mintha az előző bármivel is többet tett volna. Hurrá..... Elhányhatnák kissé messzebb a várostól a szart a tiszteletdíjukért fejében. Közmegelégedésre :-)”
 • 10. kanász 2008. február 24. 20:58
  „Pancsernak van igaza! 40 éve nem engednek lakóházak közelében egyetlen egy disznót se tartani,nem hogy több ezret.
  Amúgy is a LH ból már minden "disznó" elment.”
 • 9. pancser 2008. február 24. 14:00
  „Szerintem, meg semmi keresnivalója a város közvetlen szomszédságában. Jöjjön a dózer, helyére meg egy mai üzem. Az a telep negyven éves megérett a bontásra!”
 • 8. no 2008. február 24. 09:25
  „Tavaly megjelen egy cikk arról , hogy korszerüsítik a telepet . Egy halom pénzt akarnak rákölteni . Akkor hajrá !!!”
 • 7. pancser 2008. február 23. 21:25
  „Ugyebár a vezérigazgató úr reggel jön és este megy, semmi köze nincs a városhoz. Még arra sem voltak képesek, hogy elmenjenek a virilisták találkozójára, semmibe veszik a várost a főnökével együtt. Ha bűz van intézkedni kell, meg várni amíg a szél kedvezőbb irányt vesz. Így illik, így is gondolkodik aki egy picit is ad a város közvéleményére!”
 • 6. idegen tollakkal 2008. február 23. 20:32
  „Egy kedves ismerősöm mondta: "hát ezért is imádom én a mi kis sz@aros városunkat"
  :D :D :D :D :D”
 • 5. s 2008. február 23. 18:41
  „Ha a vezérigazgató úr beleszegolna a telepen a levegőbe akkor talán a városban terjengő szagról is megtudná állapítani , hogy honnan ered.
  Jön a jóidő de várni kell a szelet , hogy lehessen szellőztetni . Kösz.”
 • 4. lola 2008. február 23. 18:09
  „ÁNTSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  most merre vagy? Ez nem kis maszek erről nem lehet a huszadik bőrt lehúzni mi?”
 • 3. vadalma 2008. február 23. 14:37
  „Ez az ország tényleg hihetetlen!
  Valóban azt akarják megetetni veünk, hogy nem lehet kideríteni, hogy ez az eszméletlen bűz honnan jön???
  Kedves Olvasó- és Polgártársaim - tényleg van olyan ember, aki ezt elhiszi?! Mert szerintem nincs. De akkor ez az újságcikk miről is szól.....?”
 • 2. paraszt 2008. február 23. 12:03
  „Nehogy már diplomás "szagember" kelljen ahhoz, hogy eldöntsék disznósz@ar szagot hoz a déli szél. Így van ez már 35 éve.”
 • 1. Én 2008. február 23. 07:45
  „Bocsi, tényleg egy kicsit erős az új parfümöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel másfél milliárd a hiány

Mosonmagyaróvár - Mintegy 1,4 milliárd hiánnyal számol a mosonmagyaróvári önkormányzat idei… Tovább olvasom