Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Jótékonyságból családi napközi

Működésének tízéves évfordulóját jótékonysági rendezvénnyel ünnepli a mosonmagyaróvári Gyermekek Átmeneti Otthona (GYÁO).

A Lengyári utcában működő önkormányzati intézmény, a GYÁO jelenleg tizenkét férőhelyes: olyan 3 és 18 év közötti gyermekeknek, fiataloknak biztosít átmeneti ellátást, akiknek a családjában krízishelyzet alakult ki, vagy ahol a gyermekek átmenetileg felügyelet nélkül vannak vagy maradnának.

Boczné Németh Tímea, az intézmény vezetője elmondta:

– Hangsúlyt fektetünk a tanulmányi eredményeik javítására, ennek érdekében szorosan együttműködünk az oktatási intézményekkel. Nyáron kisebb-nagyobb kirándulásokat, lehetőségeink szerint tábort szervezünk.

– A jubileumi év kapcsán szeretnénk otthonunkat megismertetni a városban élőkkel. Ennek kapcsán június 16-án délelőtt tíz órától jótékonysági rendezvényt szervezünk a Fehér Ló Közösségi Házban. Jegyek elővételben megvásárolhatóak a Fehér Ló Közösségi Házban vagy a Gyermekek Átmeneti Otthonában. A rendezvény bevételét egy új ellátási forma, a családi napközi beindításához szükséges eszközök beszerzésére fordítjuk – mondta az intézményvezető.

Cséfalvay Attila

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapcsolatot a folyók között

A Lajta vízgazdálkodási, természetvédelmi és idegenforgalmi fejlesztéséről fogadott el koncepciót a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Láng István, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője által kidolgozott programból kiderül, hogy a Mosonmagyaróvár életét, történelmét meghatározó Lajta rehabilitációja, a folyó nyújtotta lehetőségek kihasználása elmaradt.
Tovább olvasom