Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 4°C | 17°C Még több cikk.

Jessica rotarys cserediákként ismerkedik a magyaros vendégszeretettel

Mosonmagyaróvár - Magyarul tanul az amerikai rotarys cserediák, Jessica Pulsipher, aki a befogadó mosonmagyaróvári Bolyai-iskolában már az első héten barátokat szerzett.

Az előadó-művészetek iránt érdeklődik az az amerikai lány, Jessica Pulsipher, aki a Rotary Club jóvoltából cserediákként Mosonmagyaróváron tölt egy évet. A Colorado állambeli Delta nevű kisvárosból származó tizenhét éves diák már elkezdte tanulmányait tizenkettedik osztályosként a befogadó mosonmagyaróvári Bolyai-iskolában.

– Magyarul még csak nagyon kevés szót tudok, néhány étel nevét, a köszönési formákat ismerem, de az osztálytársaim segítőkészek, elfogadóak – magyarázza a mosolygós Jessica, aki most jár először az USA határain túl. Mint elmondta, nagyon tetszik neki Magyarország, igaz, eddig csak Budapesten és Győrben járt. Annak ellenére, hogy csak most ismerkedik a magyar nyelvvel, már szerzett néhány barátot. Karcub Ágnes angoltanár óráján Jessica és az osztálytársak bemutatkoztak egymásnak, az amerikai lány továbbá egy projektoros vetítéssel készül városáról. Jessicát Magyarországon az előadó-művészetek rejtelmei érdeklik leginkább, nagy szenvedélye a zene és a tánc. Hat éve zongorázik, emellett fuvolista, az iskolai énekkar tagja volt otthon, szereti a színjátszó kört, önálló koreográfiákat is készített már. Már vers- és novella-, sőt, még regényírással is próbálkozik. Nagy álma, hogy bekerülhessen a New York-i Főiskola tánc- és zenetagozatára.

Jessica (középen) osztálytársaival, Keszei Martinával, Vincze Vanesszával, Wieger Evelinnel és Patai Petrával.
Jessica (középen) osztálytársaival, Keszei Martinával, Vincze Vanesszával, Wieger Evelinnel és Patai Petrával.

– Ha ez alatt az egy év alatt nem is tanulok meg folyékonyan magyarul, remélem, majd tudok kommunikálni – szögezte le Jessica, aki a rajkai Vargáék otthonában vendégeskedik. A család tizennyolc éves, Nóra nevű lánya ugyancsak rotarys cserediákként Brazíliában kezdte meg a tanévet. Élményeiről a norabrasil.blogspot.com címen számol be.

– Nórival skypon keresztül tartjuk a kapcsolatot, Jessica is interneten beszél a családjával. Mindkét lány jól érzi magát a fogadott családjában. Mi szótár és a Google fordító által értekezünk az amerikai lánnyal, aki egyébként nagyon jól feltalálja magát nálunk – tette hozzá a vendéglátó édesanya, Vargáné Kiss Katalin

Olvasóink írták

 • 3. valaki_a_messzeségből 2009. október 01. 17:32
  „Heey Jessica!
  I´m very happy, that you are here! Enjoy the life in Hungary, your new friends, your host family. ;)
  kisses”
 • 2. andromakhe 2009. szeptember 11. 16:24
  „Hi Jessica
  Welcome in Hungary:)”
 • 1. Tmoha 2009. szeptember 10. 10:11
  „Egy évig tanult fuvolázni, attól még nem fuvolista! Meglátogatta a Kühne Fúvószenekar próbáját is! Sok sikert kívánunk neki!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajba kerülhet a Karolina Kórház

A különféle válságintézkedések eredményeként sikerült stabilizálni a Karolina Kórház gazdasági helyzetét, ám az új finanszírozási rendszer újra nehéz helyzetbe hozhatja az intézményt... Tovább olvasom