Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Dobj egy labdát! - indul a Példa egyesület új kampánya Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvári és térségbeli bölcsődéknek, óvodáknak és iskoláknak szeretnének minél több labdát ajándékozni.
Dobj egy labdát! címmel indul a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért új kampánya, melynek keretében mosonmagyaróvári és térségbeli bölcsődéknek, óvodáknak és iskoláknak szeretnének minél több labdát ajándékozni. Ennek első állomása január 18-án 18 órai kezdettel a MKC kézilabda csapat és Győri ETO rangadó az UFM Arénában. A meccs szünetében a szurkolókat arra kérik fel, hogy dobjanak egy labdát a gyermekeknek a pályára.

Pöttyös labda, kézilabda, kosárlabda, focilabda, teniszlabda, ping-pong labda, tollaslabda, szivacslabda? Nem számít!

Mindegyik jó megoldás, csak kerek, ép és egészséges legyen, hogy a gyermekek tudjanak vele játszani, mozogni, közösséget építeni…

Tudta Ön, hogy megyénkben, Győr-Moson-Sopron megyében élen járunk az elhízott gyermekek arányát tekintve?
Szomorú az igazság, és ezért lépni kell, és tenni kell!

- Egyesületünk elhatározta, hogy küzd az elhízás ellen, és kiáll az egészségért! A gyermekkori elhízások hátterében a nem megfelelő, rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, és a mozgásszegény életmód-nevelés áll. Ugyanakkor a túlsúlyosság számos veszéllyel jár, és sok betegséghez vezet a későbbiekben, a cukorbetegségtől a magas vérnyomásig! Dobj egy labdát! kampányunkba szeretnénk az intézményeket bevonni, bölcsődéktől az óvodákon, az általános iskolákon át a középiskolákig különféle korosztályok számára labdákat adományozni – hangsúlyozta Deé Rita, a Példa egyesület elnöke.
 

A tervek szerint a Mosonmagyaróvári járás minden nevelési és oktatási intézményébe szeretnénk vinni minél többet ebből a sporteszközből. Mert a labdával a gyermekek játszhatnak egyedül, kettesben vagy akár csapatban. Guríthatják, eldobhatják, rúghatják, pattogtathatják. A legfontosabb: hogy mozogjanak! Természetesen emellett számos képességük is fejleszthető! A játék által mozognak, a mozgás által pedig egészségesebbek lesznek.
Az egyesület együttműködő partnere, a Mosonmagyaróvári Kézilabda CLUB SE és további támogatókat keresnek ehhez a kampányhoz!

Az akció január 18-án 18 órai kezdettel indul a mosonmagyaróvári sportcsarnokban, ahol az MKC kézilabda csapat és Győri ETO mérkőzik meg.

- A meccs szünetében a szurkolókat kérjük fel, hogy dobjanak egy labdát a gyermekeknek a pályára! – emelte ki az elnök, aki tavaly az Év embere címet vehette át a mosonmagyaróvári térségben.
Gyűjtőpont a Futurában

Január 25. és február 28. között, csütörtöktől-vasárnapig 10-18 óra között a Futura interaktív élményközpontban is le lehet adni a labdákat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postagalambászatban is élen áll megyénk

A napokban Tiszafüreden, az Országos Postagalamb Kiállításon Győr-Moson-Sopron megyéből több… Tovább olvasom