Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Amatőr színjátszók díjesőben Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület rendezte meg a XXVIII. Moson Megye Színjátszó Találkozót a Flesch-központban.
A sokszínű rendezvényen 21 produkció reprezentálta a Kárpát-medencei színjátszást. Egymás után mutatkoztak be a gyermek-, diák- és felnőttcsoportok, amelyek a legkülönbözőbb műfajú színjátékokat állították színpadra.
A kétnapos, nonstop bemutatók után vasárnap az ünnepélyes eredményhirdetésen adták át a díjakat. Kiss László zsűrielnök magas színvonalúnak értékelte a látott produkciókat. Kiemelte a határon túli színjátszó csoportok teljesítményét.
Részlet a mosonmagyaróvári Bolyai Szín-Játék-Kör előadásából.
A Moson Megye Színjátszó Találkozó fődíjait három csoport vehette át: a mosonmagyaróvári Bolyai Szín-Játék-Kör Színjátszó Csoport, a pápai Szó és Kép Színpad és a nyárasdi (Szlovákia) Tekergők Színjátszó Csoport. Színészi díjban részesült többek közt Németh Ármin (Ujhelyi-iskola), adaptációs díjat vehetett át a Piarista Diákszínpad, Dramaturgiáért díjjal jutalmazták a Szigetieket (Dunasziget).

Kreativitásért díjat érdemelt ki a Kreaktív Színjátszó Csoport (Győr). Minősített produkció lett a Károlyházai Kabaré Társulat Sakk-matt, avagy az amerikai nagybácsi című kabaréja és a soproni Ars Historica Aranyba foglalva című drámája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyszínre költözik a Szigetközi Szatyor

A négy éve indult civil kezdeményezés, a Szigetközi Szatyor új helyszínre költözik: csütörtöktől a… Tovább olvasom