Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

A szünet után visszaköltözhetnek a diákok az iskolába Jánossomorján

30 millió forintból újul meg a jánossomorjai Klafszky-tagiskola. A munkálatok a szeptemberi tanévnyitóra nem fejeződtek be, de az őszi szünet után végre visszaköltözhetnek a diákok.
Ahogy arról a szeptember 1-jei számunkban írtunk (Máshol kezdik a tanévet), a közbeszerzési eljárás lassúsága miatt csak július 10-én kezdődhetett meg Jánossomorján a szentpéteri iskola felújítása. A Klafszky-tagiskolát érintő  beruházás a tankerület és a város együttes áldozatvállalásával valósult meg. Szigeteltek, villanyt szereltek, felújították a termeket, a folyosókat, csoportszobát alakítottak ki.

Két hónapig így összevonva tanultak a jánossomorjai diákok. Szentjánoson a központi iskolában és a művelődési ház három termében tartották az átmeneti időszakban az órákat. A Klafszky nyolc osztályából kettő a központi alsó épületében, három a felsőben, három pedig a művelődési ház három termében kapott ideiglenesen helyet.
Igaz, mind a fenntartó, mind az önkormányzat szerette volna, ha a tanítás kezdetére befejeződnek a munkák, ám az említett ok miatt csúszott a terv. Az építési terület közelébe pedig nem szerettek volna gyerekeket engedni.

Mostanra viszont eltelt a tervezett két hónap, így az őszi szünet után a már megszokott helyükön, ám teljesen felújított intézményben folytathatják a tanulást a diákok. November 5-re ugyanis a munkálatok zömét már befejezik. A tantermek egy részét már korábban elkezdték előkészíteni az oktatásra, a szünet utánra azonban már az épület minden része készen várja a nebulókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árokba csapódott és felborult egy autó az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál

Árokba csapódott és felborult egy autó az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál
A határ felé vezető oldalon, a 171-es kilométernél forgalomkorlátozásra kell számítani. Tovább olvasom