Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A helyiek kiállnak a nemzeti park mellett

A Szigetközi Nemzeti Park előkészítő bizottsága néhány új taggal bővülhet a közeljövőben. Hamarosan egy közös eszmecserén ismerhetik meg a helyi polgármesterek osztrák kollégáik tapasztalatait a nemzeti park kérdésében.
Kampány a Szigetközért: A nemzeti park programterve.
Szentkuti Károly, az előkészítő bizottság tagja szerint a múlt heti fórumon kiderült: a szigetközi települések polgármesterei kiálltak a nemzeti park terve mellett. A legtöbben szakmai alapon szóltak a kérdésről, ám politikailag motivált hangok is hallatszottak. Az előkészítő bizottság összetétele egyébként néhány fővel – a megyei közgyűlés kérésére – bővülhet. Minden bizonnyal két lépcsőben működik tovább az előkészítő bizottság. A szélesebb körűben a helyi polgármesterek tanácskozásán a szűkebb bizottság néhány tagja is jelen lesz.

A tájegység szíve

Szentkuti Károly Mosonmagyaróvár központi szerepére is kitért. Mint elmondta, a város közigazgatási területén közel 1200 hektár tartozik a Szigetközhöz, így alaptalannak tartja azt a vádat, miszerint a Lajta partja nem a tájegység része. Véleménye szerint méltán nevezhetik a Szigetköz szívének. A város karolta fel a megvalósítás tervét, s már egy épületet is felajánlott erre a célra.
Nemrégiben elkezdődött a szervezése annak a találkozónak, mely során az osztrák polgármesterek tapasztalataikat osztanák meg magyar kollégáikkal. A Fertő–Hanság Nemzeti Park területén élő sógorok a hírek szerint eleinte tiltakoztak a megvalósítás ellen, ám mára mindenki pozitívan értékeli a tapasztalatokat.
Az előkészítő bizottság a napokban a szlovákiai Somorjára látogat, ahol a kistérségi társulások képviselői előtt ismertetik a nemzeti park programját. A júniusi bizottsági ülést pedig Ásványrárón tartják.

Kapcsolódó cikkek >>

A nemzeti park hajthatatlan (2002-11-25) >>
Dunamenti Nemzeti Park: Az érdek közös (2003-02-19) >>
Döntés várható a nemzeti parkról (2003-02-04) >>
Megegyezni Szigetköz érdekében (2002-10-26) >>
Megszűntek a szigetközi bizottságok (2002-12-27) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iparosok: nyomot hagyni a városképen

Új vezetőséget választott és újrafogalmazta alapszabályát a Mosonmagyaróváron hosszú múltra… Tovább olvasom