Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Verekedős páciensek, megdobott kormányfő

Nagyvilág - Miért bántalmaznának orvost a páciensek, pereskedéssel jobban járnak – írta tengerentúli olvasónk, olasz tudósítónk szerint viszont verekedősek a betegek. A tettlegesség gyanújába keveredett hazai polgármesterek, bántalmazott orvos, gyámhatósági szakember apropóján kérdeztük külföldi magyar olvasóinkat.
Az tartja vissza az embereket a hatóság képviselőinek megtámadásától, hogy könnyen börtönbüntetést kaphatnak érte – írta az USÁ-ban, Ohióban élő olvasónk, Péter, de azt is hozzátette: sok az Egyesült Államokban a „keménykedés", a verekedés. Szerinte sokkal több, mint nálunk. Tapasztalatai alapján általában szócsatával kezdődik, aztán elfajul a dolog. Úgy véli, sokszor apróságok robbantanak ki konfliktust, de ritkább, hogy a munkáját hivatalból végző emberen vezetik le tettlegesen dühüket az emberek. Ezt erősítette meg Bandi Kaliforniából küldött beszámolója is, miszerint feléjük ritkán hallani hivatalos közeg megveréséről. „A törvény védi a városok, a települések vezetőit, rendfenntartóit és szigorúan bünteti a bántalmazókat, börtönnel vagy pénzbírsággal. Vitázás itt is van, nem mindenki ért egyet politikai, gazdasági határozatokkal, ez pedig szócsatákhoz vezet, de nem tettlegességhez."

Pofozkodás = butaság, neveletlenség

„Előfordult már, hogy véres lázadásokkor tűzoltókat, mentősöket bántalmaztak, de ezek a csőcselék tetteinek eredményei. Eddig az ilyesmiért minden elkövetőt felelősségre vontak. Orvost viszont páciens miért pofozna meg, hisz pereskedéssel legtöbbször jobban járnak a sértettek, ha valóban van mit kifogásolniuk. A többség szemében a tettleges bántalmazó itt a butaságot, a neveletlenséget jelképezi." – szögezte le tengerentúli olvasónk.

A mantovai kőműves dobása: hozzávágta fényképezőgépét

– Olaszországban ritkán hallottam eddig olyanról, hogy hivatalos személyt, politikust bántalmaztak volna. A legkirívóbb eset az volt, amikor Silvio Berlusconihoz korábbi miniszterelnöksége idején hozzávágta fényképezőgépét egy mantovai kőműves Rómában, kétezernégy szilveszterén. A régi-új kormányfő egyébként – aki a napokban zajlott választások nyomán hamarosan újra miniszterelnök lesz – megbocsátott a fiatalembernek – írta Parmaból Sánta Anikó. Viszont városában a közelmúltban kétszer is előfordult, hogy a kórház ügyeletes orvosait, ápolóit bántalmazták. Egyik esetben pszichés zavarokkal küzdött a támadó, a másik alkalommal kábítószer hatása alatt volt a verekedős páciens.

Politikai gyilkosságok, elárasztott képviselőjelölt

„Az áprilisi választások előtt az egyik jelölt lakhelyét szidalmazó szórólapokkal árasztották el. Két korábbi politikai gyilkosságról pedig ma is gyakran szó esik. Az Új Vörös Brigádok terroristái a Munkaügyi Minisztérium szakértőit ölték meg, egyet 1999-ben Bolognában, egyet 2002-ben Rómában. Mindketten egyetemi professzorként tevékenykedtek. A felelősöket a bíróság elítélte. Emellett halálának közelgő évfordulója miatt gyakran emlékeznek az egykori miniszterelnökre, a harminc évvel ezelőtt meggyilkolt Aldo Morora, aki annak idején szintén a Vörös Brigádok terrorszervezet áldozata lett." – gyűjtötte össze a legvéresebb eseteket Anikó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adócsökkentő buszbérletek

Tovább olvasom