Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Győri fiatalasszony Bostonban

Boston. Két robbanás történt hétfő délután a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében. A győri születésű Hesterman Domonkos Zita az amerikai nagyvárosban él. Telefonon értük utol.
Hesterman Domonkos Zita három éve él Bostonban amerikai férjével és van egy 16 hónapos kislányuk. A győri közgazdász-villamosmérnök a korábbi években ki szokott menni megnézni a híres maraton futóit, nem a cél közelébe, hanem az útvonal lakásukhoz közelebbi részéhez. Idén nem mentek. A mostani robbantások helyszínétől 15 percnyi autóútra laknak és otthon voltak a történtekkor, amiről itthoni és kinti rokonaik, barátaik SMS-üzeneteiből, e-mailjeiből értesültek. Azt kérdezték, jól vannak-e? Ekkor nézett utána az interneten a friss híreknek. „Szörnyű ilyet hallani, látni, főleg, ha az ember közelében követik el. A mi hangulatunkra és az ismerőseinkére is ez azóta rányomja a bélyegét. Megrendítő az is, hogy most a bostoni Facebook-üzenetek főleg arról szólnak, hogy mindenki értesíti ismerőseit: jól van." – fogalmazott a fiatalasszony, akit telefonon értünk utol.


– A bostoniak többsége valószínűbbnek tartja, hogy nem Amerika ellenes terrortámadásról van szó, hanem az iskolai mészárlásokhoz hasonlóan egy őrült ámokfutásáról. Ezért remélik, hogy kicsi az esélye egy újabb robbantásnak – mondta el az asszony, aki nem gondolja, hogy félniük kellene, de betartja a hatóságok tanácsait, ha lehet, otthon marad és kerüli a tömegrendezvényeket, az olyan helyeket, ahol többen gyülekeznek. Egyébként is főként otthon lenne kislányával.


Hesterman Domonkos Zita arról is beszélt, hogy Bostonban nem állt le az élet, de a belvárosban, a robbantáshoz közeli iskolákban nincs tanítás és egy metróállomás is még le van zárva. Sokkal több rendőrt látni a megszokottnál, de Bostonban egyébként is kimondottan sok a rendőr és mindenféle vészhelyzetekre felkészült szervezetük. A robbantásokkor is nagyon gyorsan felállt egy „vészközpont", amely koordinálta a mentésben a hatóságok, a civilek, az önkéntesek munkáját. Összegyűjtötte azt is, ki tud szállást felajánlani az arra rászorulóknak, akiknek el kellett jönniük a lezárt rész közeléből.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulás Berlinbe

Különleges beszámoló egy berlini kirándulásról, Hamburgban élő olvasónktól, Galgóczi Róberttől.
Tovább olvasom