Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Sorozatgyilkossággal vádolnak egy amerikai erőszaktevőt

Többszörös gyilkosság gyanújával vádat emeltek szerdán az amerikai Clevelandben egy büntetett előéletű erőszaktevő ellen, akinek a házában már 11 ember maradványait találták meg, noha a kutatás még nem ért véget.


Az ügyész által ˝hihetetlenül veszélyesnek˝ minősített Anthony Sowell óvadékot nem tehet le, hogy szabadlábon védekezhessen, és ha elítélik, halálbüntetésre számíthat sorozatgyilkosság miatt.

Az ötvenéves férfit - aki korábban 15 évet töltött börtönben nemi erőszak miatt - még szombaton vették őrizetbe, miután egy nő feljelentette nemi erőszak vádjával. Házkutatást tartottak nála, és az amerikai sajtó által a "horror házának" nevezett clevelandi lakhelye belsejében öt, erősen oszló holttestet találtak, egy hatodikra pedig a kertben bukkantak rá a hatóságok. Kedden újabb négy női test és egy fej került elő részben a kertből, részben a ház pincéjéből. A női áldozatok egy részét megfojtották.

A rendőrség egy markológéppel, légkalapácsokkal és kutyákkal folytatja a kutatást további esetleges tetemek után. A tervek szerint darabjaira szedik a kétemeletes házat, szétverik a falakat, minden helyet átvizsgálnak. A hatóságok úgy igyekeznek kideríteni az áldozatok kilétét, hogy összehasonlítják az emberi maradványok DNS-ét és fogazatát korábban eltűnt nők adataival. Öt nőről kiderült, hogy megfojtották.

A környék lakói azt mondták, kerülték Sowellt, aki 2005-ben szabadult a börtönből, miután 15 évet ült egy terhes nő megerőszakolása miatt. A férfit többször látták sört iszogatni házának teraszán. A szomszédok évek óta makacs orrfacsaró bűzre panaszkodtak, amelyről azt gondolták, egy közeli húsfeldolgozó üzemből ered. A szag azután sem szűnt meg, hogy az üzemnél kicserélték a szennyvízelvezető csövet és a zsírfogókat.

Az erőszaktevő elleni büntetésen a bíróságon Sowell megrendült egészségi állapotára hivatkozva próbált enyhíteni kirendelt ügyvédje. Mint elmondta, a két éve munkanélküli segélyből élő férfi szívritmus-szabályozóval él, és szívgyógyszereket szed.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vírus - Hét halálos áldozat Fehéroroszországban

Hét emberéletet követelt az új típusú influenza Fehéroroszországban, ők a H1N1-vírus okozta betegség… Tovább olvasom