Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Közel száz embert öltek meg egy mali faluban

Legalább 95 embert öltek meg fegyveresek hétfőre virradóra a Mali középső részében fekvő, dogon kisebbségiek lakta Sobane-Kou faluban - közölte egy helyi képviselő és egy biztonsági illetékes.
"Eddig legalább 95 meggyilkolt polgári személyt találtunk, a holttesteket elégették" - mondta nevének elhallgatását kérve egy Koundou körzetbeli helyi képviselő. A mintegy 300 lakosú dogon falut gyakorlatilag földig lerombolták - mondta egy mali biztonsági illetékes, aki megerősítette, hogy eddig 95 meggyilkolt emberről tudnak.

A fulani támadók sötétedés után rontottak a falura a szomszédos Bankass körzet felől - mondta Moulaye Guindo bankassi polgármester. "Fegyveres férfiak, szemmel láthatóan fulanik nyitottak tüzet a lakosokra, majd perzselték fel a falut" - közölte Siriam Kanoute, a szomszédos Bandiagara település egyik vezető tisztségviselője. Hozzátette: a halottak száma emelkedni fog, mivel egyre több holtestet találnak.

A muszlim vallású, nomád pásztor fulanik és a vadász életmódot folytató dogon népcsoport közötti etnikai konfliktus már több száz életet követelt az idén. Legutóbb márciusban több mint 150-en estek áldozatul vérengzéseknek. Mali központi fekvésű sztyeppés és sivatagos részein az etnikai villongások mellett gondot okoz az is, hogy a helyi iszlamista csoportok mellett az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet is megvetette a lábát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családja körében ünnepelte 98. születésnapját Fülöp herceg

Családja körében ünnepelte 98. születésnapját Fülöp herceg
Különösebb ceremónia nélkül, családja körében ünnepelte hétfőn 98. születésnapját Fülöp edinburghi… Tovább olvasom