Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Japán és Kína nem észlelt sugárszennyezést az észak-koreaiak robbantása óta

Japán és Kína kormánya is azt közölte hétfőn, hogy nem észleltek sugárszennyezést az észak-koreai kísérleti robbantás óta, amelyről Phenjan azt állítja, hogy hidrogénbombateszt volt.
Onodera Icunori japán védelmi miniszter vasárnap közölte, hogy a hadsereg sugárzásmérő repülőgépei bejárják az ország légterét, és több más kormányhivatalnak is feladatul adták a mérést.

A sugárszennyezéstől való félelmet főleg az idézte elő, hogy az észak-koreai robbantás hatására két földrengés is volt - egy 6,3-es és egy 4,6-os erősségű -, a második feltehetőleg az első által keltett üreg beomlása, mert a földfelszínről indult ki.

Észak-Korea vasárnap reggel történetének hatodik föld alatti robbantását hajtotta végre, és ez volt a legerősebb, egyes szakértők szerint 5-6-szor, mások szerint 10-szer nagyobb, mint a legutóbbi, 10 kilotonnás 2016 szeptemberben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trump várhatóan megszünteti a bevándorlógyerekeket védő programot

Trump még nem rendeli el az érintettek kitoloncolását, hanem hat hónapos határidőt szab a kongresszusnak, hogy dolgozzon ki megoldást a helyzet rendezésére. Tovább olvasom