Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Van még remény

Vajon mennyire építő a közeg azok számá- ra, akikre a legbüsz- kébbek vagyunk?
Régi meglátásom, hogy az utánpótlás-nevelés egyik legnagyobb akadályát a szülők jelentik. Akinek sportol a gyermeke, már biztosan találkozott olyan apukával és/vagy anyukával, aki magából kikelve ordibál, s szidja – „jobb" esetben – a játékvezetőt, rosszabb esetben akár az ellenfél soraiban játszó másik gyereket.

A minap én is részese voltam ennek, lányom kosárlabdában országos B döntőn volt érdekelt, s az egyik mérkőzésen a feldobástól kezdve ordenáré módon üvöltöttek az ellenfél játékosainak szülei. Nagyjából a második negyed közepén untam meg a dolgot, s kérdeztem meg, hogy ha egy teljes negyed végigkiabálása után a második közepén még mindig elégedetlenek a bíráskodással, akkor vajon van-e értelme így viselkedni.
Szerintük igen, hangot kell adni a nemtetszésüknek, s bizony a serdülő korosztályban sem mindegy, hányadik lesz egy csapat, pontosabban azt milyen áron érik el. S különben is harmadik napja ilyen gyalázatosan fújnak – érkeztek a válaszok.

Nem adtam fel, még feltettem egy költői kérdést: rendben, rosszul fújnak a játékvezetők, elrontják a gyerekek játékát, de vajon ez a viselkedés mennyire viszi előre gyerekeinket, mennyire építő a közeg azok számára, akikre a legbüszkébbek vagyunk, s akiknek a legjobbat akarjuk.

Mert egy dolog alighanem biztos, a gyerekünk aligha büszke ránk, mikor látja, hogy kidagadó nyaki erekkel, az agyvérzést kerülgetve óbégatunk a lelátón.

Nem akarom magam elbízni, de lehet, éppen az én szavaim hatottak a szülőtársakra, mert a második félidőt gyakorlatilag végigszurkolták szidalmak nélkül, majd a végén ketten még oda is jöttek gratulálni, hogy valóban a győri csapat volt a jobb.

Tényleg a remény hal meg utoljára...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zaklatás

A bullying mellett egyetlen felnőtt sem mehet el szó nélkül. Mégis sokan megteszik. Tovább olvasom