Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

...áció!

Nincs világvége, ha nem ragyognak a csillagok a bizonyítványban.
Tanár legyen a talpán, aki a hosszú hétvége után padban tudja tartani még a héten a diákokat. 181 tanítási nap után hivatalosan pénteken ér véget a tanév.

A bizonyítványok kiosztásával a stilisztikailag értékelt tanulók nem kerülhetik el, hogy szüleik elé álljanak büszke vagy leszegett fejjel. A családok átlagolnak, kerekítenek, a készségtárgyak jótékonyan felhúzzák a főtantárgyak gyengéit.

Nincs gondja annak, aki oklevelekkel, dicséretekkel béleli ki a bizonyítványt, kiválónak és kitűnőnek lenni édes teher. De mi van a többséggel? Az igen is meg nem is gyerekekkel, akik közepesen jók, nem kiabál a tudásuk, nem az iskolai versenyistállóban dobognak?

Egyes szakemberek szerint a tehetséges gyerekek nem mindenben jók, de képességeik bizonyos területeken kiemelkedőek. Nincs tehát világvége, ha nem ragyognak a csillagok az év végi összesítőben.

Amiről megfeledkezünk, hogy a bizonyítvány nem csupán a diákokat értékeli, a számok mögé bújtatott summázat szól a tanár munkájáról és a szülők támogató hozzáállásáról. És mégis a gyerek viszi el a balhét...

A jó iskola tudja, hogy minden diákot meg kell szólítania, ahogy a bencések regulájában írva van: „Legyen, ami után az erősek is vágyódhatnak, de a gyengék sem riadnak vissza."

E tekintetben is jó iskolám volt a Kazinczy. Nem riadtam vissza, hogy a fizika tudományát megértsem és azóta sem fektettem semmibe annyi hiábavalóságot, mint a házi feladatok megoldásába. Nem lettem magfizikus, viszont most éppen puhítok egyet, hogy beszélgessünk egy jót a Csernobil-sorozatról.

Mire felkerül az utolsó betű a táblára, vakációt üvöltve dobálja a táskáját a diáksereg, békéljenek meg a bizonyítvánnyal, kedves anyukák-apukák és élvezzék a nyarat a gyermekeikkel!

A boldog gyerek a szülő bizonyítványa!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakul

A rendszerváltás előtt is számos gyár működött sikeresen a megyeszékhelyen. Tovább olvasom