A Rábaköz egyik legvirágosabb településének polgármestere kapott elismerést

Fehértó a Rábaköz egyik legszebb, legvirágosabb települése, melynek polgármestere, Tóth Alice Magyar Arany Érdemkeresztet kapott nemrégiben.

Kustor Réka

Tóth Alice végül az elismerésre is kitért - Szép ünnepség volt, felemelő érzés volt a Belügyminisztérium márvány termében átvenni a Magyar Arany Érdemkeresztet. Ez visszaigazolása annak, hogy érdemes dolgozni, hisz azért vagyok itt, ebben a pozícióban, mert tenni akarok a faluért.

Aki áthalad Fehértón, bizton megcsodálja a falu rendezettségét, a virágosítást követően annak színpompásságát. Sok munka és tervezés van emögött, a község arculatának megteremtésében pedig igencsak nagy szerepe van Tóth Alice polgármesternek, aki a településen élők körében végzett sikeres közösségteremtő munkája elismeréséül kapott Magyar Arany Érdemkeresztet.

Több mint két évtizede polgármester: - Itt születtem, itt maradtam, ötven éve a faluban dolgozom,minden munkakörömet helyben töltöttem be. Voltam kertész, boltvezető, hivatalvezető a postán, majd polgármester – mondta, s indíttatására visszautalva elmondta, szeretett volna tenni a falu fejlődéséért.

- Rengeteg betont távolíttattam el, aminek a helyét zöld gyep, kovácsoltvas kerítés, virágok vették át - beszélt a barátságosabb környezet megteremtéséről, majd folytatta.

 - Minden középületünk rendben van. Épül az új orvosi rendelő, amelyre 100 millió forintot nyertünk, emellett az óvoda belső felújítása lesz még az idei év nagy feladata, amire 50 millió forintot kaptunk. Ami még hátra van, az a szennyvízberuházás, amire remélhetőleg idővel szintén sor kerül.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában