Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Új Credo távolsági buszt mutattak be - a sorozatgyártás Mosonmagyaróváron lesz - fotók

Új Credo távolsági buszt mutattak be - a sorozatgyártás Mosonmagyaróváron lesz - fotók
Az új busz sorozatgyártása a második félévben indulhat a Lajta-parti városban, ahol hamarosan felavatják Magyarország legnagyobb autóbuszgyárát.

A legnagyobb magyar autóbuszgyártó, a Kravtex-Kühne Csoport új típusú távolsági autóbuszt mutatott be a zsámbéki Busexpón a napokban.

"Minden egyes busz gyártásával 4 magyar munkahely jön létre"

"A hagyományos buszoknál 2-2,5 méterrel rövidebb Credo Optinell 10 jelenleg az egyetlen hazai gyártmányú távolsági busz. A Mosonmagyaróváron és Győrben fejlesztett jármű vételár arányos magyar értékhányada megközelíti a 85 százalékot. Ez azt jelenti, hogy minden egyes busz gyártásával 4 magyar munkahely jön létre.

Az új busz üzemeltetési költségei jóval alacsonyabbak a hagyományos méretű buszoknál" - közölte Tormássy Attila, a Kravtex-Kühne Csoport marketingkommunikációs munkatársa.

Az új busz sokkal nagyobb biztonságot nyújt az utasok számára a felborulással járó balesetek esetén 

A megyei gyártó szerint a Credo Optinell 10 a regionális közlekedési központoknál és külföldön is sikeres lehet a kisebb méretkategóriába tartozó autóbuszok európai piacának bővülése miatt. (A kisebb buszok azért válhatnak népszerűkké, mert több európai országban csökken az utaslétszám.)

A jármű a magyar gyártmányú buszok közül elsőként teljesíti a felépítmény szilárdságát szabályozó legszigorúbb előírást. Ezért sokkal nagyobb biztonságot nyújt az utasok számára a felborulással járó balesetek esetén. A balesetek megelőzését szolgálja az elektronikus vezérlésű fékrendszer is.


Fotók: Kravtex-Kühne Csoport

Magyarország legnagyobb autóbuszgyára jön létre Mosonmagyaróváron

Az új modell bemutatása mellett a Kravtex-Kühne Csoport júniusban avatja fel kibővített, 16 200 négyzetméteres autóbuszgyártó üzemcsarnokát Mosonmagyaróváron.

A Kühne Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. területén megvalósult beruházásban Magyarország legnagyobb autóbuszgyára jön létre, amely 500 darabos éves kapacitásával a kelet-közép-európai régióban is kiemelkedőnek számít.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengeteg volt a traffipax a megyében: Pázmándfalun rögtön 6 gyorshajtót kapcsoltak le - fotók

Rengeteg volt a traffipax a megyében: Pázmándfalun rögtön 6 gyorshajtót kapcsoltak le - fotók
Tart a Speedmarathon - Csütörtök reggel hat órától, egy napon át óriásrazziára számítsanak az… Tovább olvasom