Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Több a baleset a csúszós utak miatt a megyében - mutatjuk a rendőrség tanácsait!

A téli időjárás, a nedves, csúszós utak növelik a közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázatát.
Egy 30 éves nagyigmándi nő közlekedett személygépkocsival Bana felől Bőny irányába febuár 10-én délelőtt. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban a nyirkos útfelületen járművével megcsúszott, és a jobb oldali útpadkára, majd onnan az út menti árokba sodródott. A baleset során a sofőr valamint utasa megsérült őket a mentők kórházba vitték.
 

Ugyanezen a délelőttön egy 59 éves budapesti férfi közlekedett személygépkocsival a 82-es számú főút felől Lázi irányába. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban a nyirkos útfelületen járművével megcsúszott, és a jobb oldali útpadkára sodródva egy beton villanyoszlopnak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.
 

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A nedves, csúszós utakon bekövetkező balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a közlekedők figyelmét:
  • Nedves, jeges, csúszós burkolatú úton mindig két kézzel fogja a kormányt, a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálása érdekében!
  • Tartson nagyobb követési távolságot! Amennyiben előzés, kikerülés végrehajtására van szükség, lassan, fokozatosan váltson forgalmi sávot, számítson a jégbordákra, az eltérő tapadási tényezőjű felületek változására, kerülje el a hirtelen gázadást és kormánymozdulatokat, valamint tartson nagyobb oldaltávolságot!
  • Kanyarodáskor, valamint körforgalomban való haladáskor is nagy a csúszásveszély, ezen kívül a vasúti átjárók is különösen csúszósak. Amennyiben haladásunk során azt észleljük, hogy az autó a jeges, csúszós felületen kormányzás nélkül valamilyen irányban oldalra tart, sodródik, a jármű stabilitása gázelvétellel, apró, nagyon finom ellenkormányzással, esetleg lassító fékezéssel szerezhető vissza.
  • Nyílt részeken, erdősávok megszűnése után, sűrűn beépített területrészeket elhagyva oldalszélre lehet számítani, és az erős oldal irányú szél a jeges úton irányíthatatlanná teheti a járművet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvétig megújul a bencés templom Győrben - fotók

Húsvétig megújul a bencés templom Győrben - fotók
A pincétől a toronykeresztig tartó rekonstrukciós program összköltsége kétmilliárd forint. Tovább olvasom