Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Thomas Faustmann díszdoktori címet kapott a győri egyetemtől

A győri Széchenyi István Egyetem díszdoktori címet adományozott Thomas Faustmann-nak, az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. ügyvezető igazgatójának. Prof. Dr. Földesi Péter, a győri egyetem rektora adta át a kitüntetést a mai "Akadémiai Nap" keretében.

Az intézmény a doktori címmel Thomas Faustmann egyetem, illetve az oktatás és a kutatási együttműködések kiépítése iránti személyes és szakmai elkötelezettségét ismerte el. A győri motor- és járműgyártó vállalat ügyvezető igazgatója immár több mint 12 éve támogatja a Széchenyi István Egyetem tudományos potenciáljának fejlesztését. Különösen sokat tett az egyetem műszaki területeken kínált szolgáltatásspektrumának folyamatos bővítéséért. Ennek eredményeként ma egy Audi Hungaria Tanszékcsoport működik az egyetemen négy tanszékkel, amelyeken innovatív tananyag és technológia segítségével képezik a fiatal mérnököket és valósítják meg a tudományos projekteket.
Thomas Faustmann díszdoktori címet kapott a győri egyetemtől. Fotók: H. Baranyai Edina

"Kiemelten fontos számomra a hallgatók megalapozott és gyakorlatorientált képzése és az erre épülő együttműködési lehetőségek fejlesztése az egyetem és a vállalatunk között. Biztos vagyok benne, hogy az egyetem képzési kínálata és tudományos felkészültsége, valamint a legkorszerűbb technológia iránti elkötelezettsége versenyelőnyt jelent az intézmény számára. Ettől fejlődik az egyetem, ez segíti a gazdaságot és végül szolgálja az embereket ebben az országban" - mondta Faustmann az ünnepségen. "Az Audi Hungaria is sokat profitál az együttműködésből, hiszen a jövőben is szükségünk lesz nagyszerűen képzett, motivált, fiatal mérnökökre, hogy termékeink prémium minőségben érkezzenek meg vevőinkhez, és `A haladás technikáját´ hosszú távon biztosítani tudjuk."

Akadémiai Nap Győrben

Az Audi Hungaria jelenleg négy tanszéket működtet a Széchenyi István Egyetemen: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék mellett a Műszaki Karon 2013 őszén alapították a Járműfejlesztési Tanszéket. A német nyelvű mérnökképzés kiépítésének támogatása, a tudományos kutatás ösztönzése, valamint a rendszeres magyar és német nyelvű szakmai előadások elindítása a bizonyítékai a vállalat egyetem iránti szakmai elkötelezettségének.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr jövője: kutatásfejlesztés, turizmus, városrészek megújítása

A stratégia már kész a fejlesztésekre 2020-ig. Tovább olvasom