Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Szijjártó Győrben: kivételes a bizalom az Audi részéről Magyarország felé

Szijjártó Győrben: kivételes a bizalom az Audi részéről Magyarország felé
10 milliárd forint értékű beruházást biztosított az Audi ahhoz, hogy ezer szakembert képezzenek ki az elektromotorok gördülékeny gyártásához. Az új karosszériaüzem pedig több mint 100 milliárd forintos fejlesztést jelent a cég részéről.
A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéshez - emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és  külügyminiszter az Audi Hungária Zrt. győri sajtótájékoztatóján  kedden.     
   
Peter Kössler, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke bejelentette: tíz hét múlva kezdődik az elektromotorok és az új járműmodell, a Q3-as egyes elemeinek gyártása. A sorozatgyártás pedig jövőre, illetve a Q4-es típusé 2019-ben kezdődhet el Győrben.   
   
Az elnök hangsúlyozta, hogy a teljes hajtástechnika az Audi első akkumulátoros autóihoz Magyarországról kerül ki a jövőben.   
   
Az új típusok karosszériaelemei egy 80 ezer négyzetméter  alapterületű új csarnokban készülnek, ahol 700 robot segíti majd a  munkát. Továbbá bővült a vállalat szerszámgyára és a felsőoktatási  rendszere is - ismertette.     
   
Szijjártó Péter elmondta: 10 milliárd forint értékű beruházást biztosított az Audi ahhoz, hogy ezer szakembert képezzenek ki az  elektromotorok gördülékeny gyártásához. Az új karosszériaüzem pedig  több mint 100 milliárd forintos fejlesztést jelent a cég részéről.    
 
Fotók


   
Mindez "kivételes bizalom az Audi részéről Magyarország felé" -  fogalmazott Szijjártó Péter. Véleménye szerint ezek a beruházások  lendületet adnak a magyar gazdaságnak és hozzájárulnak ahhoz, hogy  az autóipari termelés  tovább nőjön, így az idén megdőlhet az  iparág tavalyi, közel 8 milliárd forintos rekord kibocsátása.  

Hozzáfűzte, hogy az emelkedés már az idei év első negyedében 5,2  százalékos volt.   
   
A miniszter kitért a német-magyar gazdasági kapcsolatokra is, és az Audi fejlesztéseit az együttműködés egyik sikertörténetének nevezte. A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly több mint 47,5  milliárd eurót ért el, és ebben az évben is már 7 százalékos növekedést mutat - részletezte.   
   
Győrben gyártják már az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet,  valamint az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket. A  vállalat tavaly év elején jelentette be, hogy a spanyolországi  Martorellből Győrbe kerül át a Q3 sorozatgyártása, majd egy évvel  később indul a megyeszékhelyen egy új modell, a Q4 sorozatgyártása  is.   
   
Az Audi Hungária Zrt. 7,136 milliárd euró árbevételt ért el  2016-ban. A vállalat közel 2 millió motort és mintegy 123 ezer  járművet gyártott tavaly. A magyarországi vállalat az 1993-as  alapítása óta 8,3 milliárd euró értékű beruházást valósított meg,  dolgozóinak száma meghaladja a 11 ezret. Az Audi Hungária a  Wolkswagen Konszern 30-nál több telephelyét látja el erőforrásokkal.  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizika érettségi megoldások 2017 - fotókon mutatjuk a feladatlapokat!

Fizika érettségi megoldások 2017 - fotókon mutatjuk a feladatlapokat!
A 2017-es középszintű fizika érettségi megoldásait a győri Révai-gimnázium fizika szaktanárai,… Tovább olvasom