Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Szerdán kinyitott az Aranypart I. szabadstrand Győrben

A védett oldalon lévő Aranypart II. szabadstrand már június 1-je óta nyitva van, így már mindkét hivatalos győri szabadstrand használható.
A Mosoni Duna apadását követően, a szükséges takarítási munkálatok elvégzése után június 19-én, szerdán kinyitott az Aranypart I. szabadstrand. A védett oldalon lévő Aranypart II. szabadstrand már június 1-je óta nyitva van, így már mindkét hivatalos győri szabadstrand használható.

Az előkészítő munkálatok részeként a Győr-Szol Zrt. koordinálásában többek között megmetszették a fákat, lenyírták a füvet, lefestették a padokat és pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot.

Az Aranypart I és az Aranypart II. szabadstrandon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást. A víz fürdésre alkalmas.

A szabadstrandok házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabadstrandokra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos.
Fürödni tilos:

Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért Győr Megyei Jogú Város Jegyzőjének kiadott 19456-7/2008. számú jegyzői határozatának értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jogi kar hallgatói kiválóságait díjazták Győrben

A jogi kar hallgatói kiválóságait díjazták Győrben
A kar diákjai kimagaslóan álltak helyt a legkülönbözőbb, rangos megmérettetésekben. Tovább olvasom