Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Sportolkozz! harmadszor is Győrben - fotók

A győri Városi Diák Fórum (VDF) a város önkormányzatának támogatásával harmadszor rendezte meg a Sportolkozz elnevezésű nagyszabású, szórakoztató vetélkedőt. Ezúttal a megyeszékhely 9 középiskolájának 20 ötfős csapata mérte össze tudását, ügyességét.
Az idei házigazda a tavalyi győztes, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont volt. A több állomásból álló versenyt a Pálffy-iskola csapata nyerte meg. Az Aporos SpártApor lett a második, a Lukács-iskola Bivajok csapata pedig a harmadik. 

– Sportos, logikai és csapatépítő feladatokból állt a verseny – mondta a Kisalföldnek Kamrás István, a VDF elnöke, aki büszkén hozzátette: a tervezés, a szervezés és a lebonyolítás oroszlánrészét diákok vállalták

Az egyik legizgalmasabb állomás az volt, ahol olyan jellegzetes karácsonyi illatokat kellett felismerniük a versenyzőknek, mint például a citromfű, a fahéj, a mézeskalács vagy a rumaroma. Természetesen a fadíszítés sem maradhatott el – egy akadálypálya leküzdését követően időre kellett felrakni a díszeket. 
Sportolkozz! harmadszor is Győrben. Fotók: Martin's Photography, VDF, aporisk.hu

A húsz megálló között voltak vendégállomások, a rendezvényre elfogadta a VDF meghívását a HÍD Ifjúsági Iroda, az Új nemzedék, a Bro’n’sis, a Leo Klub és a GYŐR2023 is. A verseny legjobbjai – hála a támogatóknak – koncertjegyeket, vásárlási utalványokat nyertek.

– Egy igazán vidám, ünnepekre hangoló napot töltött el a több mint száz győri diák együtt – mondta Kamrás István, aki elsős aporos gimnazistaként csatlakozott a VDF-hez, most pedig végzősként, október óta az elnöke. A legközelebbi diákoknak szóló rendezvényük a Városi Tekergő lesz tavasszal.

Az elnök elmondta: szervezetük összetartó közösség, amely a városi diákság véleményét, javaslatait, érdekeit képviseli és közvetíti az önkormányzat felé. Legyen az egy városi diákbál megszervezése, ami egyébként nemrég fogalmazódott meg, vagy akár csak egy pad elhelyezése valahol, ahol a diákok szívesen összegyűlnek, és hiányzik. A legkülönfélébb témákban – például az önkéntességről, vagy a szervezet munkájáról – tartanak tájékoztatót osztályfőnöki órákon, és ami a legfőbb, várják az újonnan csatlakozókat.

A feltétel csupán annyi, hogy a jelentkező középiskolás legyen, és rendelkezzen diákigazolvánnyal. Továbbiak a vdfgyor@gmail.com e-mail-címen vagy a szervezet Facebook-oldalán. 

Fotók forrása: Martin’s Photography

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékokat gyűjtöttek az önkormányzat dolgozói Győrben

Borkai Zsolt büszke az önkormányzat munkatársaira. Tovább olvasom