Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Öveges szellemében

Tizenhetedszer rendezték meg Győrött az ország legrangosabb fizikai megmérettetését, az Öveges József-versenyt.

Maga Öveges József unokahúga, Göncz Árpádné volt a fővédnöke a legendás fizikatanárról elnevezett versenynek, amelyet tizenhetedik alkalommal rendezett meg a nyolcadikos diákoknak az Eötvös Loránd fizikai társulat.

Tanáraink már arra is büszkék lehetnek, hogy megyénkből hatan is bekerültek a nyolcvan versenyző közé, mivel volt olyan megye, ahonnan egy diák sem jutott a döntőbe.

A győri Kazinczy-gimnáziumban, pénteken kezdődött megmérettetés során az írásbeli tesztkérdéseket gyakorlati feladatok követték. A diákoknak a versenybizottság elnöke, dr. Vida József főiskolai tanár által elvégzett fizikai kísérletet kellett elemezniük, majd az Arkhimédész-törvény alapján egy folyadék sűrűségét próbálták lemérni.

Minden régióból, s még a határon túli Vajdaságból, Csallóközből, Erdélyből és Kárpátaljáról is érkeztek versenyzők. A megyei középdöntőkből nem helyezés, hanem pontszám alapján jutott ide a 80 résztvevő, így aztán volt olyan megye, ahonnan egy diák sem jutott be a döntőbe, míg Győr-Moson-Sopronból hatan is bekerültek, de helyezést nem értek el.

A megyei fordulókon szerzett jó eredményt az egyes középiskolák beszámították a felvételinél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó Péter a kekszgyárról kérdezett

„Újabb tömeges elbocsátás a győri kekszgyárból – Miért nem tett semmit a kormány?"… Tovább olvasom