Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Jegyzők egységes állásponton

A Megyei Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma Győrben tartott két napos szakmai tanácskozást.
Ezen szó esett az európai uniós választásra való felkészülésről, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzéseinek tapasztalatairól, az elektronikus ügyintézésekkel kapcsolatos feladatokról - egységes szakmai álláspontot alakítottak ki. Dr. Szekeres Antal debreceni címzetes főjegyző, a kollégium elnöke szerint az EP választásról szóló értesítők 53 százalékát kipostázták már, jövő hétfőtől indul a kampány és az aláírás-gyűjtés. A listaállításhoz - melyre két tucatnyi szervezet jelentkezett - 20 ezer érvényes támogató aláírást kell összegyűjteni április 23-ig. „Legutóbb 35-ből csak nyolcnak sikerült" - emlékeztetett.

Hozzátette, nekik ez az őszi önkormányzati referendum főpróbája lesz. A tanácskozáson a ÁSZ ellenőrzésekről is szó esett, hisz közel 60 önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot vizsgált a számvevőszék. ˝Megállapították, hogy ezeknek jó tulajdonosai az önkormányzatok, s hogy nem növelték az államháztartás adósságállományát.˝

Dr. Lipovits Szilárd győri jegyző hozzátette: az elektronikus ügyintézés hátralévő feladatairól is szó esett. Győr elsőként csatlakozott az adózást támogató informatikai rendszerhez, ennek tapasztalatairól is előadást tartottak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tartalékoljanak éjszakára vizet ezeken a Győr környéki településeken!

Tartalékoljanak éjszakára vizet ezeken a Győr környéki településeken!
Ikrény, Abda, Börcs és Győr-Pinnyéd területén sürgős éjszakai javításra lesz szükség. Tovább olvasom