Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Harmincmillió szociális fejlesztésekre

Közel 30 millió forintot nyert a város szociális képzésekre és fejlesztésekre. A pénz a Társadalmi Megújulás Operatív Program (Támop) európai uniós támogatása.
A projektben együttműködő partnerek – az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, az anya-, csecsemő- és gyermekotthon, a családsegítő szolgálat, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat, a Széchenyi István Egyetem szociális munka tanszéke, valamint a Győri Többcélú Kistérségi Társulás. A cél a kistérségben feladatot ellátó, szolgáltató és fenntartó önkormányzatok, valamint a képző intézmény közötti együttműködés erősítése, ezáltal pedig a szolgáltatások színvonalának emelése. A program egy szolgáltatáskoordinációs koncepción nyugszik, amelyet egy átfogó szükségletfelmérés alapozott meg. A közelmúltban el is indult az első négyalkalmas képzés, amelyen a kistérség szociális ápoló-gondozó feladatot ellátó szakemberei szerezhetnek új ismereteket. Jövő év áprilisig további négy képzés valósul meg a korszerű ápolás-gondozás, a hatékony teammunka és az animáció témakörében.

A projekt másik fő eleme a képző intézmény terepgyakorlat-rendszerének átdolgozása, kritériumainak és értékelési rendszerének továbbfejlesztése s az ehhez kapcsolódó, még ebben a hónapban elinduló tereptanári képzés. A szakemberek a továbbiakban a főiskolai hallgatók gyakorlati felkészítésében vehetnek részt. Hosszú távon minden érdeklődő számára nyitott lesz a tereptanárképzés. A projekt során 30-an vesznek részt a tereptanárképzésen és 70 főiskolai diák részesül a korszerű gyakorlati oktatásban. Ezek a számok az évek során jelentős mértékben emelkedni fognak.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. február 15. 13:22
    „No, aki kapja marja!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcára szólítja a dolgozókat az MSZOSZ

Az európai szakszervezetekkel együtt tartanak demonstrációt a hazai érdekvédelmi csoportok április 9-én. Tovább olvasom