Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Figyelem! Győr legveszélyesebb csomópontjában már működnek a jelzőlámpák! - fotó

Figyelem! Győr legveszélyesebb csomópontjában már működnek a jelzőlámpák! - fotó
Forgalmi rend változásra készüljenek a közlekedők a Baross út és Dr. Petz Lajos utca kereszteződésében. A balesetveszélyes gócpontban évek óta rengeteg autó tört össze.

December 18. - Ne megszokásból közlekedjenek!

"Már üzemel az új jelzőlámpás forgalomirányítás, ezért arra kérjük az erre közlekedőket, hogy ne megszokásból közlekedjenek!

A kereszteződés még munkaterület, a műszaki átadási eljárást most pénteken kezdtük el.

Úgy tervezzük, hogy a forgalomirányító berendezés próbaüzeme január elején zárható le" - tájékoztatott Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.

Korábban - December 2.

A munkálatok helyszínén, a külső Baross úton a gyalogosok egyelőre nem tudják használni a járdát.

Mint arról többször beszámoltunk, végre jelzőlámpát építenek Győr rendkívül balesetveszélyes kereszteződésében. A beruházás 30 millió forintba kerül.

"A Baross u. - Dr. Petz L. u. csomópontba a jelzőlámpás berendezés telepítése elkezdődött. Ahhoz, hogy a jelzőberendezést el lehessen helyezni, mind a négy csomóponti ágához el kell juttatni az adat és az erőforrás kábeleit, melyeket védőcsőben szükséges lefektetni az útburkolat alá.

A védőcsövek a járda területén fűzőaknákba végződnek mind a négy sarkon" – kezdte érdeklődésünkre Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.


Az elmúlt években több súylos baleset történt itt

"December közepére láthatók lesznek az új jelzőfejek"

Arra a kérdésünkre, hogy a járdát mikor használhatják újra a gyalogosok, a következő választ kaptuk. "A négy ágból három járdaszakaszon nagyon szűk a meglévő járda, az építés idejére korlátozni kellett a járda felületet. A fűzőaknák építése ezen a héten megvalósul. Szintén ezen a héten aszfaltot kapnak az úttesten átvezetett útátvágások is.

Ezt követően kezdődhet a jelzőlámpákat tartó oszlopok alapozása és várhatóan december közepére láthatók lesznek az új jelzőfejek. A csomópont területe szűk, így az építés alatt az úttesten, járdán fennakadásokra kell számítani, türelmüket kérjük" – közölte Máthé-Tóth Péter.


Fotók: Mészáros Mátyás

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri közgyűlés - Adok-kapok Quaestor-ügyben

Győri közgyűlés - Adok-kapok Quaestor-ügyben
A Quaestor-ügy nem is volt napirendi pont, mégis ebből lett a legnagyobb fesztültség a tegnapi győri… Tovább olvasom