Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 10°C Még több cikk.

Barokk bál Győrben a felújított Zichy-palotában - fotók

A felújított Zichy-palotában tartották a Barokk bált szombaton. A rekonstrukció 40 millió forintba került.
Szombaton este a huszonhetedik alkalommal megrendezett barokk bál megnyitóján adta át Borkai Zsolt polgármester a nagyközönségnek a Zichy-palota felújított termeit.
Barokk bál Győrben

A Zichy-palotát legutoljára az 1980-as években alakították át. Az akkori városvezetés úgy döntött, hogy az egyedülálló szépségű barokk műemlék épület méltó helyszíne lehet a házasságkötéseknek. A nagyszámú esküvők miatt a valamikori bálteremből két külön házasságkötő termet alakítottak ki. Azóta sokat változtak a fiatal párok igényei, és a polgári szertartásra érkező, egyre nagyobb létszámú vendégsereg méltatlan körülmények között, sokszor csak a televízió kivetítőjén tudta követni az ünnepi eseményt.

Emiatt időszerűvé vált egy újabb felújítás, amelynek eredményeként a Zichy-palota nemcsak az esküvők lebonyolításához biztosít optimális feltételeket, hanem lehetővé teszi a palota hasznosítását nagyszabású kulturális rendezvényekhez is. Borkai Zsolt polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a felújítást Somogyi Tivadar alpolgármester kezdeményezte. A munkálatok során két termet egybenyitottak, ezzel egy impozáns belső teret alakítottak ki, amely tágas, kényelmes helyet biztosít a vendégeknek.

Hogy ezenkívül mi történt még a beruházás során? Új parkettát kaptak az emeleti termek, lefestették a nyílászárókat, az ablakokat pedig új fényszűrő fóliával vonták be, ami védi a freskókat a közvetlen napsütéstől. Emellett felcsiszolták a márványburkolatokat, a csillárokat is renoválták és korszerűsítették a folyosók fűtését. Az átalakítás során a falakon korábban megtalált és bemutatott barokk falfestéseken elvégezték a szükségessé vált festő-restaurátori javításokat. Korszerűsítették a hangtechnikát és ahol szükséges volt, nyílászárókat és parkettát cseréltek. A munkálatok 40 millió forintba kerültek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezért viselhetett kapucnit a fején: hangszórót lopott a tolvaj Győrben - Felismeri?

Ezért viselhetett kapucnit a fején: hangszórót lopott a tolvaj Győrben - Felismeri?
A győri üzlet kamerája rögzítette a tolvajt, aki próbálta takarni arcát. Tovább olvasom