Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Alternatív költségvetés a vitára

Győr - Módosító javaslatcsomagot terjeszt a mai győri közgyűlés elé a költségvetés tárgyalásakor az MSZP-frakció. A szocialisták úgy vélik, a város költségvetési tervezete átláthatatlan és ellenőrizhetetlen.
A szocialisták a mai győri közgyűlésen nem fogadják el a 2007. évi költségvetés „végelszámolását", ám megindokolják, hogy miért. Az MSZP városi szervezetének tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott, nem értik például, hogyan lett a Harmónia Kht. 35 milliós támogatásából 47 millió.
A szocialisták alternatív költségvetést készítettek idénre, javaslataik a végösszegen nem változtatnak, s lényegében az eredetinek a 13 százalékát érintik, ám módosító javaslataik lényegesek. Ezekről Kun András frakcióvezető és Bécsi Zoltán frakcióvezető-helyettes beszélt. A tervezett költségvetést pazarlónak, nehezen ellenőrizhetőnek tartják. Mint elhangzott: Győrnek nem az a feladata, hogy az állam költségvetési bevételeit növelje, hanem hogy az itt élőket szolgálja. Ma már látszik, hogy a tervezettnél lényegesen több bevételre számíthat a város.

Az MSZP továbbra is azzal számol, hogy a helyi iparűzési adó 2 százalékról 1,6 százalékra csökkenthető, ami komolyan hozzájárulna a munkabiztonsághoz, a cégek munkaerő-megtartó képességéhez és a munkahelyteremtéshez is. A csökkentéssel kieső bevétel kompenzálható. A közgyűlés elé terjesztendő módosítás a forrásokat is megjelöli.
A szocialisták az úthálózat tervezésére szánt idei 45 millió forintot 190 millióra emelnék. A panelprogram 29,5 milliója helyett 79,5 millió forintot tartanak szükségesnek. A közbiztonság javítására adandó városi támogatás összegét 27,5 millióról 32,5 millióra emelnék. A város költségvetési tervezete nem számol letelepedési támogatással, a szocialisták ilyen célra 100 millió forintot szeretnének. Ugyancsak 100 millió forinttal megnövelnék a kamatmentes lakásvásárlási támogatás 120 milliós keretét. Utóbbi két „tétel" főként a fiatalok lakáshoz jutását segíthetné jelentősen.   
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdot szánnak segélyezésre

Győr - A tavalyinál 110 millió forinttal többet szán segélyezésre a győri önkormányzat idén. A… Tovább olvasom