Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Ajándék, odafigyelés és segítő szeretet

Győr-Moson-Sopron - A megyében működő egyházak számos szeretetszolgálati alkalmat szerveznek adventben. Többek között ételt osztanak a rászorulóknak, ajándékot a gyerekeknek, vigasztaló szavakkal látogatják az időseket, betegeket.
Mindenki másképp csinálja, ám az teljességgel közös a megye településein szolgáló egyházak szándékában, hogy a karácsony senkinek se múljon el ajándék, odafigyelés és szeretet nélkül.

A katolikus egyházmegye győri plébániáinak fiataljai, az Apor- és a Prohászka-iskola diákjai például a megyeháza előtti téren, a jótékonysági faháznál gyűjtenek a likócsi hajléktalanszálló javára. Szombatonként a tea- és zsíroskenyér-, valamint az igekártyaosztásból veszik ki részüket, a karácsony előtti napokban pedig a győri idősotthonok lakóit, illetve a Petz-kórház gyermekosztályát keresik fel műsorral, ajándékokkal.

Nem tudnak sokat adni, de azt nagy szeretettel adják, hangsúlyozta érdeklődésünkre a soproni városplébános. Horváth Imre atya elmondta: ilyenkor például a megszokottnál többször és tágabb körben látogatják az öregeket, betegeket, illetve ajándékokat visznek a Balfi utcai szeretetotthonba.

A csornai evangélikus gyülekezetben már évek óta hagyomány adventben, hogy a győri szeretetház lakóinak az ünnepre süteményeket készítenek. Tubán József lelkész még megemlítette: advent negyedik vasárnapján vendégül látják a fogyatékos fiatalokkal foglalkozó Reménysugár Egyesület tagjait, akik az istentiszteleten műsort adnak és ajándékot kapnak majd.

A katolikus egyházmegye győri plébániáinak fiataljai például a megyeháza előtti téren, a jótékonysági faháznál szolgálnak adventben.
A katolikus egyházmegye győri plébániáinak fiataljai például a megyeháza előtti téren, a jótékonysági faháznál szolgálnak adventben.

Az országos egyház „Nyilas Misi karácsonya" programjában vesznek részt tisztálkodószerekkel, apró ruhaneműkkel és játékokkal megrakott dobozaikkal a mosonmagyaróvári reformátusok. Csáfordy Julianna lelkipásztor lapunknak elmondta: ilyenkor ajándékokkal keresik fel a gyülekezet idős és beteg tagjait, valamint advent utolsó vasárnapján az istentiszteletet a gyerekek szolgálatával tartják, akiket utána szintén megajándékoznak.

A győri református segítőszolgálat jóvoltából 70–80 rászoruló család kap vásárlási utalványt karácsony előtt. Lentulai Attila esperes tájékoztatásából kiderült az is, hogy 50 család támogató szeretetéből tartós élelmiszert, édességet juttatnak el egy fogyatékosotthonba, valamint 320 csomagot osztanak ki a két győri gyülekezet gyermekeinek.

A győri Hajnalcsillag baptista gyülekezet idén a Nagycsaládosok Egyesületével közösen csatlakozott a „cipősdoboz-akció"-hoz. Vagyis üres cipősdobozokba mindenféle játékokat, iskolai és higiéniai eszközöket, édességet gyűjtenek, amit később szeretetszolgálatukon keresztül juttatnak el a nehéz helyzetben lévőkhöz. Hegedüs Attila gyülekezetvezető megemlítette: az ünnepi időszakban is szerveznek szerdánként melegétel-osztást a hajléktalanoknak, illetve ruhaosztást, amelyhez gyakran még az istentiszteletek alatt is érkezik egy-két zsák adomány.

Olvasóink írták

 • 3. 13.István 2008. december 13. 10:43
  „T. Komámsszony ! M. né.!

  Mondom Én már többedszer maradjon távol a billentyűzettől vagy ,Ön felvan bérelve
  a zagyvaságokra. Ha nem tetszik valami akkor inkább hallgasson!
  Ja még annyit a zsiroskenyért nem kell fizetni,az ADOMÁNYOKAT pedig jótéknyságra
  forditják. De önnek ne legyen benne része!!??
  A másik Hittelennel is szól. Tessék az ördög bibliáját fogatni!
  Szép Karácsonyt”
 • 2. ideals 2008. december 12. 18:20
  „..kár, hogy igekártya nélkül nem megy..”
 • 1. matriné 2008. december 12. 16:57
  „Nocsak jegyre adják a zsíros kenyeret? Vajon melyik papnak kell ezért kezet csókolni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pápai Hús: projektcég a vevő

Négy és fél milliárd forintért vették meg a két éve felszámolás alatt lévő Pápai Hús Zrt.-t; a már… Tovább olvasom