Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Agility versenyt rendeznek Győrzámolyon

Agility versenyt rendeznek Győrzámolyon
A belépés természetesen díjtalan.

AZ A-TEAM AGILITY GYŐR CSAPATA ISMÉT MEGRENDEZI AZ ARRABONA AGILITY KUPÁT

Szeretettel várunk rendezvényünkre mindenkit, aki szereti a szabadtéri programokat, az állatokat és a vidámságot.

Versenyünkön közel száz, különböző fajtájú, méretű kutyus indul gazdájával a díjakért. Kezdő, A1, A2, A3 tudásszintű kutyákat láthatnak az érdeklődők.

JÚNIUS 25-ÉN SZOMBATON 8-18 ÓRA KÖZÖTT A GYŐRZÁMOLYI FOCIPÁLYÁN lelátóval, büfével várjuk az érdeklődőket.

A belépés természetesen díjtalan.

Az AGILITY egy lendületes, pörgős, vidám, kutyás sport, mely szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető. Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen. Az agility ilyen összetett feladatot biztosít, gazdinak és kutyának egyaránt. Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya-gazdi kapcsolat minőségének javítására.

JÁTSZANI MINDEN KUTYA SZERET!
(A Tiéd is, csak talán már megunta, hogy nem veszed ezt észre! ;)
Ebben a sportban ezt a játékos kedvet használjuk. Dicsérettel, jutalmazással tanítjuk a kutyákat. Gazdi és kutyája között olyan szintű összeszokottság és együttműködés alakul ki az edzések során, aminek segítségével a kutya a legapróbb jelekből tudja, mit szeretne a gazdája, és boldogan teljesíti is azt.

Az agility verseny menete:

Egy 20x40 m-es területen állítja fel a bíró a kb. 20 akadályból álló pályát. 14 féle akadály létezik, ezek sorrendjét és a pálya vonalvezetését a bíró tervezi meg. A különböző szinten lévők a szintjüknek megfelelő nehézségű pályát kapnak. A versenyzők egy egynapos versenyen 2-3 különböző pályát teljesítenek. A felállított pályával a gazdák pár percen át ismerkedhetnek, majd indul a verseny. A gazdi és kutyája együtt futnak végig a lehető legrövidebb idő alatt, úgy, hogy a kutya minden akadályt a megfelelő sorrendben, lehetőleg hiba nélkül teljesítsen. A felvezető hang és kézjelekkel irányítja a kutyát. Az a páros győz, aki hiba nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát. A hibákért büntetőpontok járnak, melyeket hozzáadnak az időeredményhez. Így alakul ki a végleges sorrend.

Versenyünkre Szlovákiából is érkeznek versenyzők a győri részt vevők mellett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kis Opelt nagy BMW szorította be a Petőfi híd alatt Győrben! - fotók

A kis Opelt nagy BMW szorította be a Petőfi híd alatt Győrben! - fotók
A kép önmagáért beszél. A piros Opel tulajdonosa se előre, se hátra nem tud mozogni! - írta… Tovább olvasom