Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

A munkanélküliségen változtatna a Fidesz

Győr - Gazdasági fordulatot remél idén a Fidesz – ehhez azonban elengedhetetlen a kormányváltás. A cél: egymillió munkahely teremtése tíz év alatt.

˝Soha nem látott munkanélküliség jellemzi a térséget: a két évvel ezelőtti 4 helyett a jelenlegi 8 százalékos munkanélküliség aggasztó jelenség és gond˝ – szögezte le csütörtöki tájékoztatóján Borsi Róbert, a Fidesz győri szervezetének sajtószóvivője, aki egyben arra szólította fel Molnár Csaba kancelláriaminisztert és Balogh József képviselőt, járjanak közbe a kormánynál a munkahelyek megőrzése érdekében, hogy több ember ne kerüljön utcára.

˝A kormányzati tehetetlenség Győrt is sújtja, ehelyett új, olyan munkahelymegőrző programokra van szükség, amelyekkel – a város támogatásával – tavaly négyszáz kis- és középvállalkozó őrizhette meg a munkahelyét. A kormány által beindított krízissegély összege alacsony, de jogosult is csak az lehet rá, aki korábban semmiféle szociális ellátásban nem részesült.˝

Borsi Róbert ezt hangsúlyozta annak kapcsán, hogy ilyen feltételek közepette a sok jelentkező csupán fele kaphat segítséget. Aggasztó a munkanélküliek magas száma és a szervezet által megállapított tény, miszerint a tőke hátat fordít egy olyan gazdaságnak, amelyben a profitkilátások és a megtérülési lehetőségek ennyire aggasztóak.

Olvasóink írták

 • 19. NÉTT 2010. január 18. 23:31
  „És mondá az Úr: Legyen világosság! És lőn. És látá az Úr, hogy ez így jól van. És mondá az Úr: Legyen 1 millió munkahely! És ......na ez így nem megy!”
 • 18. futóbab 2010. január 18. 13:23
  „Munkanélküliséget csak akkor lehet mérsékelni,ha munka helyeket teremtenek.A multik is mennek tönkre,a vállalkozások sorra össze omlanak,bezárnak.A külföldi érdekeltségű cégek letojják az országot.Fogják magukat bezárják a céget és húznak más területre ahol még olcsóbban tud dolgoztatni.
  Ahhoz hogy munkahelyet lehessen teremteni,ahhoz nem feltétlenül kell a kormány váltás.Ígérni lehet,de ezek se fogják betartani.
  17.bojtár a lényeget leírta,mellyel véleményem szerint sokan egyet értünk.”
 • 17. bojtár 2010. január 17. 20:54
  „Csetneky 2010.01.17. 11:03 --->ellenzékben igen csak arról szólnak sehol a hírek ,hogy nagyos sok dologban egyűtt döntenek ezzel biztosítva magukat a későbbi meggazdagodás és politikai élet szinen maradását.Érdekes volt az is mikor a fidesz volt kormányom érdekes mód az autópálya építése mellett mindenhol hirtelen a rokonség kezében voltak a kavicsbányák gépparkok szóval na nemá emberek fidesz&mszp nekem bizonyíték kell nem igéret mint ahogy a reklámban mondják.Tökéletessen bebizonyította mindkét párt ,hogy nem mint az országot irányító,de a hazájukat kiáruló,ellopó,semmibevevő munkájukkal gyakorlatilag visszafordíthatatlan pusztítást végeztek.Meg a másik óriási probláma,hogy sajnos nagyon sok ember csak ezt a két pártot látja.Köszönöm láttam mindkét pártot kormányozni tudok sok a háttérbe zajló dologról nem is olyan rég az ilyan haza*rulókat kivégezték.Hát nem ártana most sem feleleveníteni a rend és a törvény érdekében.”
 • 16. hordópali 2010. január 17. 15:22
  „Csak nehogy megismétlődjön fordítva!!!”
 • 15. Csetneky 2010. január 17. 11:03
  „Lehet bátran szidni a Fideszt, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy 8 éve ellenzékben vannak, tehát semmibe nem tudnak érdemben beleszólni. Viszont a 8 év folyamatos szocialista kormányzás eredményeként csúcsokat dönget a munkanélküliség. Ebből a szempontból a Fidesz kormányzás alatt volt legjobb a helyzet. A választásokat pedig nem a teljesítményük miatt veszítették el, hanem mert az Mszp először hazugsággal, utána meg csalással és hazugsággal átverte a sok naív embert.”
 • 14. hordópali 2010. január 16. 22:09
  „Hú!
  Majd elfeledtem!
  Még a a Szent Miklós Béke Világtanács tiszteletbeli tagja is!!!
  Hát nem semmi!”
 • 13. hordópali 2010. január 16. 21:09
  „Robika:
  - képviselő,
  - 2 bizottság tagja,
  - kosárcsapat akárkije.
  Álláshalmozó? Felét átadja, teremt 2 munkahelyet!
  Hajrá Robi!”
 • 12. bojtár 2010. január 16. 20:33
  „"A munkanélküliségen változtatna a Fidesz "--->és mivel kezit csókolom varázspálcával.Mert azzal inkább ne hadonásszon a viki mert véletlenül hozzácsapja a fél balatoni tokai szőlőbirtokához a másik felét is.”
 • 11. Agent 2010. január 16. 13:56
  „10.
  "Szegény ország mi lesz veled???!!!"

  Szerinted még van lejjebb?:):):)”
 • 10. hidas 2010. január 16. 12:47
  „Ezek 10 évig hatalmon akarnak maradni?! Szegény ország mi lesz veled???!!!”
 • 9. t-a-ibi 2010. január 15. 19:32
  „Hát mondom elolvasok egy viccet, hát még annak is gyenge.
  Na ha ezeken múlik, semmi nem változik. - Győrben sem csináltak semmit.”
 • 8. dzsoni 2010. január 15. 19:26
  „Lesz itt még nagy pofára esés az tuti! Most ígérgetnek mindent, aztán majd magyarázkodnak, hogy olyan rossz a helyzet, hogy sajnos mégsem tudják teljesíteni azt! Jól megszedik magukat szokás szerint azt jónapot! Ezért akarnak hatalomra kerülni úgy is! Nem kellene elfelejteni azt a négy évet, amikor hatalmon voltak! Valyon mért nem lettek újraválasztva? 10 évre ígérnek? Már előre mossák a kezüket!”
 • 7. nane 2010. január 15. 18:44
  „KONKRÉTAN?”
 • 6. sx486 2010. január 15. 17:41
  „Munka legyen , a pénz nem számít ! - Ezt a csontot , talán még tovább kellene rágni ?”
 • 5. greenie 2010. január 15. 16:44
  „Ezeket már jó lesz lassan jegyezni, mert nem bírjuk észben tartani a sok ígéretet: vagyonadó eltőrlés, 1 millió munkahely, GYES visszaállítása...
  Szerintem bőven kifelejtettem a mostani ígéretekből néhányat.
  Ezeket hogy tudják az első hetekben mind megtenni? Éjt nappallá téve sem tudnak ennyit dolgozni a srácok.
  De kíváncsian várom az eredményét.
  Ha nem történnek ezek meg, akkor azért kérem ne sírjunk, mert mi akartuk...”
 • 4. szocdem 2010. január 15. 13:51
  „Miért is dobják ki az embereket?

  Mert van bár normaellenőrzési törvény, a magyar még mindíg hajlandó két ember munkáját is ellátni - félpénzért. Ezért van sok munkanélküli. Ebben az aspektusban nem csak a multi, hanem azok is hibásak, akik félpénzért hajlandóak kétszer annyit dolgozni - így más nem fér oda a munkához. Sajnos ez egy ismert jelenség, de ezzel is szembe kell nézni végre.

  Az egy millió munkahely igérete hangzatos kamu. Sokan megeszik. Igaz mást nem igértek még konkrétan, legalábbis olyat semmit, amitől a melósoknak, bérből élőknek jó - vagy legalább egy kicsit jobb- lenne.”
 • 3. Hedon 2010. január 15. 13:41
  „Ami nagyon nem mindegy és rá kellene már végre kérdezni !

  Egymillió új munkahely vagy egymillióval több munkahely !
  Az első változattal semmire sem megyünk. Lesz egymillió új
  munkahely és közben megszűnik 1.2 millió akkor minden rendben van ??”
 • 2. Boróka53 2010. január 15. 13:36
  „Egymillió munkahely 10 év alatt... hmmm 10 év hosszú idő!!( 2,5 választási ciklus :D:D)”
 • 1. Kamikatze 2010. január 15. 08:34
  „Kamu, kamu, kamu! 1998 - 2002 között is ígérte és szar se lett belőle. Nem kell etetni a népet olyannal, amit úgyse tesznek meg.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Édes meglepetés a Sün Balázs és a Péterfy ovisainak

Sok száz adag édességet ajándékozott két győri óvodának a Rotary Club Győr Rába, a tejszeleteket,… Tovább olvasom