Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

A gönyűi kisfiú legyőzte a súlyos betegséget, s a finn Mikulásnál járt - fotók

A gönyűi Veszprémi Rajmund hősiesen küzdött és legyőzte a csontdaganatot. A 11 éves kisfiú december elején a finn Mikulásnál, Joulupukkinál vendégeskedett.

Portálunk tavaly szeptemberben adott hírt arról Veszprémi Rajmundról, akit daganatos megbetegedés támadott meg. Az akkor 10 éves gönyűi kisfiú motorcsónakot kapott ajándékba a Csodalámpa alapítvány jóvoltából, mivel imád horgászni, s nagy vágya volt, hogy édesapjával közösen hajózhassanak a Dunán.

"Most már újra boldog és teljes életet élhet Rajmund"

Egy év elteltével mosolygós kiskamasszal találkozhatunk Gönyűn; tavaly október 4-én műtétet végeztek az orvosok Rajmundon, s a beavatkozás szerencsére remekül sikerült.

"Nem sokkal a műtétet követően egyre jobb eredményeket mutattak Rajmund vizsgálati adatai. Idén április 22-én még kapott őssejt-visszaültetést a fiam, mivel az orvosok azt mondták, hogy így plusz 30 százalékkal tudjuk növelni a gyógyulási esélyeit.

Bár az elkövetkező években állandó kontrollra kell járnia, most már újra boldog és teljes életet élhet Rajmund: iskolába járhat, találkozhat, játszhat a barátaival.

Az elmúlt esztendő nehézségein a leginkább a férjem folyamatos biztatása segített át, aki nem csupán a családot kovácsolta össze még jobban, de óriási lelkierővel, mindig optimistán hitt Rajmund gyógyulásában" - mondta Veszpréminé Hruskár Kinga.


Rajmund édesanyjával és testvérével - fotó: Bertleff András.
Rajmund édesanyjával és testvérével - fotó: Bertleff András.


Példamutató hozzáállás: házhoz jöttek Rajmund tanárai


"Ameddig Rajmund gyógyult, nagyon fontosnak bizonyult, hogy az iskolai tanulmányait nem kellett megszakítania, s magántanulóként jó eredménnyel be tudta fejezni a negyedik osztályt.

Így volt olyan feladata, amivel lekötötte magát, s ami ennél is lényegesebb: sem neki, sem nekünk nem kötötte le minden percünket a betegség tudata.


Újra önfeledten mosolyog a gönyűi kisfiú - kép: Bertleff András.
Újra önfeledten mosolyog a gönyűi kisfiú - kép: Bertleff András.


Hálával tartozunk a gönyűi Széchenyi István Általános Iskola tanárainak, Edit, Kriszti és Szilvi néninek, akik hétről hétre házhoz jöttek, s otthonunkban adták át a tanagyagot a gyermekemnek.

Az egyik tanár, Edit néni segítőkészségéről mindent elmond, hogy tavaly rangos tanári kitüntetést vehetett át, s az ezzel járó jutalmat egy az egyben felajánlotta a fiam gyógyulására" - folytatta a boldog édesanya.

Látogatás a finn Mikulásnál Lappföldön

Rajmundnak - aki az őssejt-visszaültetést követően 100 napig senkivel nem találkozhatott a családján kívül a fertőzésveszély miatt - december elején óriási élményben volt része: az "Együtt a Daganatos Gyermekekért" alapítvány jóvoltából a finn Mikuláshoz, Joulupukkihoz utazhatott Lappföldre.

Veszprémi Rajmund a finn Mikulásnál járt Lappföldön

"Most ültem életemben először repülőn, így kicsit izgultam felszállás előtt. Helsinkiben esti városnézésen vehettünk részt, majd másnap indultunk a Mikuláshoz Lappföldre.

Eleinte szokatlan volt, hogy a Nap 10 óra után kelt fel, s 15 óra után már le is ment" - mesélte Rajmund, miközben a Napfelkeltéről készült fényképeit mutatta.


A felkelő Nap Lappföldön - fotó: Veszprémi Rajmund.

"A rovaniemi Santa Parkban megnéztük az ajándékgyárat, s végül mikuláscsomagot is kaptunk Joulupukkitól.

A négynapos kirándulás állatkertben zárult, ahol többek közt jegesmedvét, farkast, jávorszarvast és rozsomákot is láthattunk" - zárta élménybeszámolóját az életvidám gönyűi kisfiú.

Egy lusta finn jegesmaci.

Akik sokat segítettek a gönyűi családon

Cikkünkben már megemlítettük a gönyűi iskola tanárainak példamutató hozzáállását, illetve a két fővárosi alapítvány segítségét.

"Szeretnék köszönetet mondani a SOTE II. Gyermekklinikájának orvosainak és ápolóinak, akik mindent megtettek Rajmund gyógyulásáért. Hálával tartozom Fehér Elemérnek és Parcsami Andrásnak is, akik nagy segítséget nyújtottak a bajban.

A munkahelyem, a Tesco szintén példaértékűen állt a nehéz helyzetünkhöz: egy évig táppénzen lehettem Rajmund mellett, miközben a munkám megmaradt" - közölte Veszpréminé Hruskár Kinga, aki hozzátette: "akad sajnos olyan alapítvány is, amelyben nagyot csalódtunk".

Olvasóink írták

 • 4. Ellenőrző 2011. december 13. 15:58
  „Gratulálok a kisfiúnak, és további erőt, egészséget kívánok neki és a családjának is.
  Kiemelten gratulálnék az édesapának is, hiszen sokszor ennek ellenkezőjét lehet hallani, amikor elmenekül a férfi, magára hagyva a beteg gyermeket és az édesanyát, mert nem tud megbirkózni ezzel a nehéz feladattal.

  Nagyon sok csodaszép évet kívánok még szeretetben, boldogságban, egészségben az egész családnak!”
 • 3. Dr.Lang 2011. december 13. 15:24
  „Jol van srac! Szep munka volt! Adjunk halat az Urnak...”
 • 2. soproni 2011. december 13. 12:53
  „"férjem folyamatos biztatása segített át, aki nem csupán a családot kovácsolta össze még jobban, de óriási lelkierővel, mindig optimistán hitt Rajmund gyógyulásában" A szeretet,az összetartás,a kitartás és a remény a legjobb gyógyító erő.Jó egészséget a kisfiúnak!”
 • 1. OldSpice 2011. december 13. 09:49
  „arany szive :) hős!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takács Nikolas koncertje Győrben - Galéria

Az X-Faktor sztárja énekelt a győri közönségnek. Nézze meg fotós összeállításunkat! Tovább olvasom