Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 27°C Még több cikk.

437 milliót költenek a vásárcsarnok környékére Győrben

A győri vásárcsarnok átépítésével és a parkolólemez építésével párhuzamosan megújulnak a környező közterületek is. Erre 437 millió forintot költ idén az önkormányzat.
A győri vásárcsarnok átalakítása tavaly ősz óta zajlik a Győr-Szol zrt. beruházásában. A mintegy 3,1 milliárd forintos fejlesztés részeként egyrészt az 1980-ban átadott létesítmény rekonstrukciója történik meg, másrészt mellette felépül egy csaknem 300 autó befogadására alkalmas parkolólemez.
 
Nem csak ez a fejlesztés valósul meg ugyanakkor a környéken: Fűke Péter, a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetője a Kisalföldnek arról számolt be, hogy a környező közterületek szintén megújulnak. Az erre a feladatra az önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nemrégiben hirdettek eredményt és már megkötötték a szerződést a nyertes Strabag Általános Építő Kft.-vel. A cég bruttó 437 millió forintos ajánlattal kapta meg a munkát.
Az Ikva utcában lakó Stancsicsné Szabó Éva rendszeresen megfordul a vásárcsarnok környékén. Azt mondja, ráfér a felújítás. Fotó: Bertleff András
Az Ikva utcában lakó Stancsicsné Szabó Éva rendszeresen megfordul a vásárcsarnok környékén. Azt mondja, ráfér a felújítás. Fotó: Bertleff András
Összetett kivitelezésről van szó. Egyrészt új utat építenek a Lehel és a Herman Ottó utca között, a parkolólemez Tihanyi Árpád út felőli oldalánál, amely ahhoz szükséges, hogy az építménybe be és onnan ki tudjanak hajtani a járművek. Mellette egy kis parkot alakítanak ki. Ez azt is jelenti, hogy a jelenleg a lezárt parkolóhelyek miatt nehézségeket megélő környékbeli lakók két és fél hónap múlva ebből a szempontból fellélegezhetnek.
A Strabag ezenkívül új aszfalttal látja el a Lehel utca középső szakaszát, amelyet a közműcserék érintettek. Az igazán nagy falat azonban nem ez lesz, hanem a vásárcsarnok és a Tesco által határolt térrész, amely faltól falig megújul. Új burkolatot, csapadékvíz-elvezető rendszert, közvilágítást, utcabútorokat kap a terület, ahol fákat is ültetnek és kerékpártárolókat is elhelyeznek.
Fürst Mária – felvételünkön unokájával, Munkácsi Attila Martinnal – a Lehel utcában lakik és örül a változásoknak. Fotó: Bertleff András
Fűke Péter végezetül elmondta: az utolsó ütemben, a vásárcsarnoknak az idei második félévre várható átadása után az Ady-dombként – korábban Matáv-játszótérként – ismert, jelenleg az ideiglenes vásárcsarnok sátrának helyet adó rész válik szebbé. Ott park lesz játszótérrel, új növényekkel, járdákkal, padokkal, korszerű közvilágítással.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csikvándi családnak a kazánnal az életük is felrobbant

Csikvándi családnak a kazánnal az életük is felrobbant
Öt évvel ezelőtt Csikvánd egyik házában felrobbant a kazán, s lakhatatlanná tette az ott élő házaspár otthonának jó részét. Nagy Judit és férje, Csillag Ernő nem gondolta, hogy minden rosszra fordul az életükben. Tovább olvasom