Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

103 éves asszonyt köszöntöttek

Bakonyszentlászló - Százhárom év még történészszemmel nézve is hosszú időszak. Ennyi évvel ezelőtt látta meg a napvilágot a ma Bakonyszentlászlón lakó Volf Ferencné Borzaváron, Kukoda Magdolna néven. Az asszonyt születésnapja alkalmából a község nevében a héten köszöntötte fel Sebestyén Vince polgármester, dr. Kancsal Károly körjegyző, valamint két települési képviselő.
Az ünnepelt megosztotta velük élete nagy titkát:
„Tudják, kedveskéim, a szeretet a legfontosabb! Ha szeretetet sugárzunk, vissza kell hogy sugározzon ránk! A szeretet a legfontosabb."
Magdus néni az Osztrák–Magyar Monarchia szülöttjeként 99 évesen ismét egy nagy államszövetséghez tartozónak vallhatta magát. Bakfisként élte meg az első világháborút s a trianoni traumát. Fiatalsága a Horthy-korszakra esett. Szemtanúja lehetett a „szovjet felszabadításnak" s a létező szocializmus hétköz- és ünnepnapjainak, majd összeomlásának.
A ma is csillogó tekintetű üknagymama apró részletességgel meséli fiatalkori élményeit. Panaszai szerényen hangzanak: „Kicsit rosszul hallok és nehezen tudok járni." Karácsonykor megbetegedett, ám töretlen hittel, hangos imádsággal és nótázással átvészelte a bajt, s ma ismét egészségesen fogadja az egymásnak kilincset adó köszöntőket.

Sebestyén Vince polgármester is felköszöntötte Volf Ferencnét.
Sebestyén Vince polgármester is felköszöntötte Volf Ferencnét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődeljárás alá kerülhet a Gardénia

Győr - A győri, jó ideje a nemzetközi ipari parkban működő Gardénia Nyrt. igazgatósága csődeljárás… Tovább olvasom