Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Tovább erősödött a hazai ipar

A kedvező gazdasági környezetnek és a kormány újraiparosítási programjának köszönhetően 2010 januárjához képest 37,8 százalékkal nőtt az ágazat kibocsátása.
Idén áprilisban 7,8 százalékkal bővült az ipari termelés Magyarországon - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A kedvező gazdasági környezetnek és a kormány újraiparosítási programjának köszönhetően 2010 januárjához képest 37,8 százalékkal nőtt az ágazat kibocsátása. A pozitív tendenciát tovább erősíthetik a megvalósuló kapacitásbővítő beruházások, amelyeket a kormány az Irinyi Terv keretében is támogat.

Az ipar áprilisi teljesítményéhez a legnagyobb súllyal bíró feldolgozóipar 8,1 százalékkal járult hozzá. Az ágazati bontást tekintve a tizenhárom alág közül tizenegyben mértek növekedést.

A járműgyártás kibocsátása 7,5 százalékkal, a hozzá szorosan kapcsolódó gumiiparé pedig kiemelkedő mértékben, 20,5 százalékkal emelkedett. Szintén kétszámjegyű bővülést regisztráltak a fém-, a fa-, a textil-, és a vegyiparban, valamint a villamos berendezések gyártásában. 

Magyarország minden régiójában emelkedett a termelés ebben a hónapban. A legnagyobb eltérést az előző év azonos időszakhoz képest a Dél-Dunántúlon mérték, itt 12 százalékkal nőtt a mutató.

A feldolgozóipari beruházások 2017-ben mért növekedésének és a különösen a járműipart érintő folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ipari termelés további bővülésére lehet számítani. A munkaerőpiacot érintő kihívásokat enyhítheti, ha minél több vállalkozás nyit az automatizálás és a digitális technológiák alkalmazásának irányába, amihez a hazai kis- és középvállalkozások segítését célzó kormányzati intézkedések is hozzájárulnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÁSZ: egy számjegyűre csökkenhet az szja

Az alacsonyabb adókulcsok kevésbé csábítanak az adóelkerülésre - fogalmazott Domokos László, az… Tovább olvasom