Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Mi jöhet még? - Rekordon a svájci frank - 227 forint

Péntek délután újabb történelmi mélypontra gyengült a forint a svájci frankkal szemben, 16.30 körül a frankot 227,53 forinton jegyezték.


Péntek  - 16.30 - Történelmi mélypontra gyengült a forint a svájci frankkal szemben


Pénteken délután 16.30 körül a frankot 227,53 forinton jegyezték.

A befektetési menedéknek tekintett svájci frank Magyarországtól és a magyar gazdaság teljesítményétől függetlenül, nemzetközi hatásokra erősödik - mondják elemzők. A piaci szereplők elsősorban az euróövezeti államadósság-válság okozta bizonytalanság és a világgazdaság növekedési kilátásainak romlása miatt vásárolják a biztos, értékálló befektetésnek számító svájci devizát.

Csütörtök -  A svájci frankot 226,98 forinton jegyezték

Miközben az euró 1,19-es svájci frank árfolyam alá gyengült, megdőlt a svájci frank árfolyamrekordja forintban is csütörtökön kora délután.

A svájci frankot 226,98 forinton jegyezték, az euró pedig 1,1876 svájci frankra esett.

A frank előző történelmi rekordja euróban 1,1945 volt, amit a múlt hét csütörtökön állított be, forintban pedig 226,11, amit tavaly szeptember 8-án ért el.


Korábban - Rekordon a svájci frank - 226 forint

A nemzetközi devizapiacokon erősödő svájci frank árfolyamot követve a forint megdöntötte idei negatív árfolyamrekordját a svájci frankkal szemben.

A forint a kora délutáni órákban 226 forint feletti svájci frank jegyzésekig gyengült. A leggyengébb forint jegyzés 226,07 forintos svájci frank árfolyamon történt, ez idei rekord.

A forint előző idei gyengeségi rekordja 225,53 forintos svájci frank árfolyam volt június 16-án. 225 forint feletti jegyzésekre az idén két alkalommal, január 10-én és június 16-án volt példa. A forint negatív történelmi rekordja 226,11 forintos svájci frank árfolyam tavaly szeptember 8-án.

A svájci frank árfolyama euróban megdöntötte a múlt hét csütörtökön 1,1947 frankon beállított rekordját az euróval szemben. Az eurót kora délután 1,1915 svájci frankon jegyezték.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. oPTiKa 2011. június 29. 08:49
  „Vicces. A dollár sokkal nagyobb sz*rban van, mind az euró - mégsem sokan dumálnak róla...”
 • 58. gjozsi88 2011. június 28. 18:49
  „krigli!
  Miközben nem akarunk kiadást csökkenteni?????”
 • 57. krigli 2011. június 28. 13:49
  „A közös úniós pénzrendszer eleve egy hibás elgondolás:közös a deviza,miközben mindenki más és másképpen költekezik a gazdasági ereje,ill. a fegyelmezettsége szerint. Ez törvényszerűen vezet el egy ilyen görög balhéhoz.Mellesleg ,most fogcsikorgatva kapargatják össze a pénzt a görögöknek,meg a többi megroggyant országnak, s csak azért,mert ezidáig marha jól éltek,teljesítményükhöz képest túlköltekeztek.Milyen jó lett volna ezeket a pénzeket a volt szoci. országok felzárkóztatására költeni ,de ennek már lőttek!Mi a válságok előtt is szarul éltünk,ezután meg már esélyünk sincs megközelíteni az eu átlagát.”
 • 56. elemér 2011. június 27. 23:57
  „Elösször is megkell teremteni az utat kifelé az Eurobol a gyengéknek, mondta Soros Bécsben. Tudnillik ezek az unios tutyimutyik a fejüket a homokba dugják és ez nemlehet egy kiut. Ezekután pedig unios bank adót kell bevezetni a jelelegi állami adók helyett. Muszáj financirozni az Eurot és nem a németekre meg franciákra bizni. Ök ott csak élvezik a piacot. Soros igazán megmenthetné a bukott kontinenst ha zsebébe nyul.

  http://snipurl.com/19qigu”
 • 55. Muki81 2011. június 27. 14:21
  „Lesz még 300 Ft is a frank sajnos.”
 • 54. Swani 2011. június 27. 13:35
  „Mi johet meg?? Az EURO osszeomlasa! Ma olvasatm. "MARK ´SET FOR COMEBACK´ AS GERMAN EURO CRISIS DEEPENS
  Marka jonni fog vissza, mert a nemet Euro krizis sulyosbodik!
  Frankfurter Allgemeine cikke szerint 71% a nemeteknek nem lat semmi jovot az Euronak. "A nemeteknel az a hir jarja, hogy a Bundesbank elkezdte a Deutsche Mark -ot nyomtatni" irta a az angol Daily Express ujsag!
  http://www.express.co.uk/posts/view/255228/Mark-set-for-comeback-as-German-euro-crisis-deepens”
 • 53. janika 2011. június 27. 13:25
  „Kölcsön
  Szolgáljon ez a vicc tanulságul és figyelmeztetésül azoknak, akik bedőlnek a reklámokban vidáman pénzt átvevő emberekkel illusztrált beetetéseknek, és akik nem is gondolnak bele, hogy ez mivel is jár valójában.

  Történt egyszer, hogy Gazsinak teljesen elfogyott a pénze. Mindenét el kellett, hogy adja, már csak egy színes tévéje maradt. Jön a tél, a rajkóknak meg csak enni kell adni valahogy. Gondolja, megkérdezi a feleségét, hogy vajon mitévők legyenek.
  -Té ásszony, há` mostán mit léhétné csiná`ni?
  -Ménnyí él á Kohnhuz, aszt kirjí tűle 100 ezeret.
  -Dé há uccsé ádná!
  -Csák próbá`d még!
  Gazsi felkerekedik, és elmegy a Kohnhoz. Bekopog az ajtaján. Kinyílik az ajtó, és ott áll Kohn.
  -Jó éstít álássán csókolom á kezsit. Áz á hélyzét, hogy élfogyot á pízünk, már mindent éládtunk, csák égy szines tívínk márádt. Kíne 100ézér forint hogy á rájkóknák énni tudjunk ádni á tílen.
  Gazsi legnagyobb meglepetésére a Kohn azonnal megy oda a széfhez, és már hozza is a pénzt.
  De mielőtt átadná, mondja Gazsinak.
  -De aztán tudod-e, hogy 200 ezret kell majd megadnod?
  Gazsinak nincs mit tennie, nagyon kell a pénz, elfogadja az ajánlatot.
  De Kohn folytatja:
  -Gazsi, ennyi nem elég. Azt mondtad, hogy van egy színes tévéd. Hozd el biztosíték gyanánt.
  Gazsinak nincs választása, hazamegy és elhozza a tévét. De miután letette a tévét Kohn folytatja:
  -Nézd, Gazsi, amíg te elvoltál, kicsit gondolkoztam: te alkalmi munkákból élsz. Honnét tudnál előteremteni 200 ezer forintot? Ezt őszintén szólva elég nehezen tudom elképzelni. De tudod mit? Itt a TV biztosítéknak, a 200 ezer felét most itt hagyod, a többi 100 ezret meg majd csak meg tudod keresni valahogy, és később megadod. Na, menj Isten hírével!”
 • 52. gjozsi88 2011. június 27. 10:58
  „pancser!
  Az euró egy fizető eszköz......a mögötte álló gazdasági fedezet az ami rontja az eurót!
  Ezt nem illik összetéveszteni!!!!”
 • 51. pancser 2011. június 27. 09:01
  „Az Euro okozza a bajt, mindenki a svájci frankba menekül.”
 • 50. gjozsi88 2011. június 26. 21:27
  „még annyit!
  Ugye jól tudom, hogy a tőzsde a szunami után billent meg és nem a tőzsde csinálta a szunamit?????”
 • 49. gjozsi88 2011. június 26. 21:02
  „"Amit te itt rendszernek meg valóságnak hiszel,színjáték."

  Persze az összes ország gazdasági adatváltozásai, várható prognozisait mind egy kéz irányítja....ő okozza a szunamit, amitől összeomlik a jpán energia ellátása, amitől meggyengül a japán gazdaság kihat az autógyártásra, kihat az európai leány vállalatokra!
  Ő okozta az afrikai lázadásokat, amitől ki tudja hol állnak meg az emberek és ki tudja meddig tart és milyen mértékú lesz és ettől senki nem tudja mi lesz a térségből az energiahordozókkal ,hogy és milyen mértékben csökken a termelés emiatt...stb!

  Azaz számtalan ember apró és összeadott beavatkozásai a gazdaság köülönböző szektoraiban az mind egy kézben van, aki bármikor meghatározhatja a beavatkozás irányát, határait és mértékét, mert ezek a hatások bizony befolyásolnak rendszereket és kicsi mozgástól is nagy változások indulnak el,!
  Te komolyan hiszed, hogy ezt mind képes egy kéz összefogni ,írányítani és terjedésének irányát, mértékét meghatározni, hogy a kivánt folyamatokat irányíthassa?????”
 • 48. gjozsi88 2011. június 26. 20:53
  „még annyit:
  Én hallgattam azt a szerencsétlen Bogárt, nem egyszer....nem is értettem! Egy racionális realista témát, mert a közgazdaság az érzelmi ideológiai oldalról közelit meg, miközben számokat mond, melyek nincsenek összefüggésben!
  Hadd kérdezzem meg, hogy noha a viktor meghírdette a monetáris politikában a jegybanki alapkamat csökkentést, hogy ezzel kedvező hitelekhez juttassa a vállalatokat, igy pénzt pumpáljon a gazdaságba, be is ültetett fideszeseket a monetáris tanácsba, még sincs változás az alapkamaton.....mert nem elég a szándék, ahhoz fedezetre is szükség van!!!
  Nem is változott az alapkamat!
  De ugye az új tagokat rögtön meg is vették az a senki által nem látott egy kéz!
  Nevezd meg ki az akinek a kezében van!”
 • 47. gjozsi88 2011. június 26. 20:48
  „Ez mellett elmentél!

  Nem leminősítettek és ezután számoltuk fel a magánpénztárakat, hanem felszámolását törvényre emeltük, következett a leminősítés, mert ekkor alakult ki a rendszerborulás esélye, ami növeli a kockázatot.....ezt figyelik a piaci szereplők, igy a pénzpiacok is!
  Ehhez kell igazitani a pénzügy politikát, monetáris politikát......azaz igazolva van a visszahatás!

  Hogy van ez?”
 • 46. gjozsi88 2011. június 26. 20:45
  „. knifemaster

  "Azt gondolom,hogy mert a monetáris politika is világszinten is egy kézben van."
  Akkor pláne, hogy szerepelnie kellene ennek a visszaható gazdasági ghatásnak a filmben!!!!

  Mondj példát arra, amikor a monetáris politikától a pénzpiacoktól eredően megváltoztak a gazdasági adatok, munkanélküliség, termelés fogyasztás!
  Lehetőleg ne olyat, hogy nem finanszirozzák amitől tőkehiányossá válik és csökken!
  Olyat amitől pozitiv befolyásolással bírnak!
  Azaz miért érdeke a pénzvilágnak, aki abból él, hogy működő gazdaság és törleszthető hitelek legyenek mert abból részesül és addig mig működik, tönkretegye a gazdaságot?

  Egyébbként az amerikai példád azért érdekes mert nem nálunk elterjedt hitelezési, hitel fedezeti rendszer van, igy összehasonlithatatlan!
  Azt sem nagyon tudjuk ,hogy miért nyert pert amerikában a hiteles!
  Mi volt a per tárgya és mi az ítélet indoklása!”
 • 45. knifemaster 2011. június 26. 18:30
  „37. gjozsi88 2011.06.26. 12:40

  Akkor most már csak azt meséld el, amire még sehol nincs magyarázat még a filmedben sem, hogy a pénzpiacok, a monetáris politika miért a gazdasági adatok értékelése után változtat kockázat besorolásokról befektetésekről és miért ezen adatok értékelése után változik a monetáris politika, ha a pénzügyisek nem a gazdaságból a pénzvilágra visszaható következményeket korrigálják!!!

  Azt gondolom,hogy mert a monetáris politika is világszinten is egy kézben van.
  Amit te itt rendszernek meg valóságnak hiszel,színjáték.
  Bár biztos én vagyok a hülye, de akkor nem értem,hogy hogy tudott egy jelzálog hiteles a részleges fedezeti rendszerre hivatkozva pert nyerni amerikában a bank ellen.
  Mit gondolsz miért írtam a múltkor hogy olvasd el jegybanki törvény elejét?”
 • 44. knifemaster 2011. június 26. 18:22
  „38. gjozsi88 2011.06.26. 12:46

  De akkor nézzél még mondjuk Varga istvántól a válság és valóság vagy álság és valóság,esetleg egy kis Bogár Jánost.
  Vagy a külföldiek közül:
  Obama deception ,money masters,endgame”
 • 43. knifemaster 2011. június 26. 18:13
  „38. gjozsi88 2011.06.26. 12:46
  jövönk.info
  utolag.com
  postaimre.tk
  barikad.hu
  jpj.hu
  hunnio.com

  Drábikkal meg nem értem a problémád hisz mint mondottam,cáfolni nem cáfoltad,meg meg nem hallgattad,és arról sem igen nyilatkoztál ,hogy szakmabeliségedből kifolyólag írtad le avagy nem.”
 • 42. knifemaster 2011. június 26. 18:09
  „41. machers 2011.06.26. 14:14
  Az már legyen a Te bajod :D”
 • 41. machers 2011. június 26. 14:14
  „36. knifemaster 2011.06.26. 12:32
  Ha már torz kép ,akkor azt magyarázd el ,hogy ha a (példánál maradva) járulékfizetés egy ezzel együtt járó járadékjogosultsággal is jár,akkor mégis hogyan fér bele a rendszerbe ,hogy mégis megvonták a pénztárakban maradóktól?
  Ez a "hét kérdése" volt!
  Nem tudom eldönteni, hogy cinikus vagy, vagy simán hülye?!”
 • 40. gjozsi88 2011. június 26. 13:26
  „még annyit!
  Nem leminősítettek és ezután számoltuk fel a magánpénztárakat, hanem felszámolását törvényre emeltük, következett a leminősítés, mert ekkor alakult ki a rendszerborulás esélye, ami növeli a kockázatot.....ezt figyelik a piaci szereplők, igy a pénzpiacok is!
  Ehhez kell igazitani a pénzügy politikát, monetáris politikát......azaz igazolva van a visszahatás!”
59 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok nehézségei a munka világában

A fiatal munkavállalók csaknem fele (47 százaléka) tart attól, hogy a közeljövőben elveszíti az… Tovább olvasom