Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Lassult az osztrák gazdaság visszaesése

Jelentősen lassult az osztrák gazdaság visszaesése 2009. második negyedévében - állt a Wifo osztrák kutatóintézet csütörtökön közzétett gyorselemzésében.
 
A negyedik egymást követő negyedévben csökkent az osztrák GDP, ugyanakkor mindössze 0,4 százalékkal maradt el az előző negyedévitől a szezonális hatásoktól megtisztított mutató. Az első negyedévben még 2,7 százalékos volt a csökkenés.

A tavalyi év azonos időszakához képest reálértéken 4,4 százalékkal esett vissza a GDP; az első negyedév 4,7 százalékkal maradt el a tavalyitól.
Az adatok kedvező alakulása a kutatók szerint elsősorban a fogyasztás enyhe bővülésével és az export csökkenésének jelentős lassulásával magyarázható. A fogyasztás növekedését részben az osztrák roncsprémium-programra vezetik vissza.

Az év első három hónapjában 0,1 százalékkal, április és június között, a növekvő munkanélküliség ellenére, 0,4 százalékkal nőtt a háztartások fogyasztása. Az export csak 1,1, százalékkal csökkent a második negyedévben az előző időszakhoz képest, míg 2009. első és 2008. negyedik negyedében még közel 6 százalékos visszaesést mutatott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a bruttó hazai termék

A bruttó hazai termék (GDP) 2009. II. negyedévében 7,6 százalékkal, a naptárhatást figyelembe véve… Tovább olvasom