Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Egymilliárd a fogászati turizmus fejlesztésére

A magyarországi fogászati turizmus fejlesztéséhez szükséges költségvetési forrás biztosításának érdekében egymilliárd forintot csoportosít át a kormány a Turisztikai célelőirányzatba - jelent meg a szerdai Magyar Közlönyben az erről szóló kormányhatározat.

A forrást a 2011. évi központi költségvetés Rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából csoportosítják át. A határozat csütörtökön lép hatályba. Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten egy szakmai konferencián az ágazaton belül kitörési lehetőségnek nevezte a fogászati turizmust.

Úgy vélekedett, ez a szegmens egyike azoknak a területeknek, amelyekkel Magyarország jelenlegi versenyelőnyét kihasználva megmutathatja Európának, miképp tud talpra állni, hogyan képes munkatársadalmat építeni. A tanácskozáson a kormányfő együttműködési megállapodást írt alá Szűcs Lászlóval, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. elnök-vezérigazgatójával, amely szerint a magyar állam támogatja az Európában jelenleg is piacvezető fogászati ágazat szakmai berkeiben kidolgozott fejlesztési programot.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: az állam számára méltó és jó befektetés a fogászati turizmus támogatása azért is, mert munkahelyeket teremt. A konferencia fővédnöke, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arról szólt, hogy az egészségturizmus - ezen belül a gyógy- és a fogászati turizmus - kiemelt szerepet kap a Széchenyi Tervben.

A most induló program révén három év alatt kétszeresére, öt év alatt háromszorosára nőhet a fogászati ellátás miatt az országba érkező külföldiek száma számítások szerint. A konferencia sajtóanyaga szerint az európai fogászati turizmus közel 40 százaléka Magyarországra irányul, s évente mintegy 60-70 milliárd forint bevételt hoz. A magyar fogászati turizmus fejlesztési programjának megalkotásában mintegy kétszáz fogorvos és rendelőtulajdonos, több szakmai szervezet vett részt az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. koordinálásával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változások máj. 1-től - 50 gyógyszer ára csökken

Május elsejével ismét csökken több mint félszáz gyógykészítmény ára - közölte az Országos… Tovább olvasom